Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Fetchez la vache

SLENGFEHØGDA tiltrekker seg kun marginal oppmerksomhet, Hva annet kan man vente med et slikt navn og et slikt omdømme?

PÅ TOPPEN. Noen rundkastede kuer her? Foto: EILIF EGGEN

lengfehøgda er fullstendig skogbevokst og i grunnen ingen fin post, konstaterte min gode venn Eilif Eggen etter et besøk hit. Det er et tankevekkende signal fra denne elskverdige mann, som er en fremstående samler av kjentmannsposter. Han tar dem alle, både i tid og rom. Men denne tiltalte ham altså mindre enn poster flest. Han sa bare:

Tråkket rundt furutreet indikerer nok plassen hvor postoppslaget en gang sto, beskrevet slik i kjentmannsheftet: «Posten ligger på det høyeste punktet på stien.»

Selv har jeg aldri vært på denne skarve ås som bare såvidt hever seg over Lillomarkens mørke bunn, og hvorfor kjentmannskomiteen i sin visdom plasserte post her i 1990, er et mysterium for opptil flere.

Hva slengfe går ut på kan vi bare spekulere om, og kan ikke la være å tenke på Monty Python, og det uforlignelige imperativ som radbrekker to verdensspråk med tre ord: Fetchez la vache (hent kua). Se kua som blir slengt som et prosjektil

I forlengelsen av denne tanke bør lesere under 50 år kanskje minnes om at fe er et dansk ord for ku, som vi på norsk bruker mest i sammensatte ord som fehue (dust) og fesjå (mannequinoppvisning).

SLENGFEHØGDA
Kjentmannspost 1990-92

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.