Stunning!

STUNNERÅSEN er blant de vennlige, furukledde åser som gir Sørmarka dens særpreg.

TOPPEN. Det beskjedne topp-punkt på Stunneråsen, juni 2003. Fotos: STEIN BOTILSRUD
 

tunneråsen er et av de gamle utsiktspunkter i Sørmarka, én gang med et vidt utsyn tvers over fjorden helt til fjella i Telemark, men idag uten særlig mer sikt enn noen blåner du såvidt kan skimte mellom tretoppene. Men om utsikten skuffer, er terrenget vennlig og innbydende, med trivelige bålplasser og merkede løyper såvel sommer som vinter. Sterkerud er et godt utgangspunkt for bestigning av den beskjedne åsen på 208 m.o.h., men ønskes en lengre tur kan du også begynne vandringen helt nede i Ski sentrum.
Vesle-Bernhard forteller at her var kjentmannspost allerede i 1969/70, godt dokumentert gjennom hans eget Kjentmannskort fra 1970.

Til høyre: Det gamle skiltet forteller at vi såvidt har passert 200 m.o.h.