Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Rundelig belønning på Rundkollen

RUNDKOLLEN er pensum for alle kjentmenn. Denne flotte toppen i Romeriksåsene har komplett rundskue. Ikke er den vond å besøke heller.

ØSTLIG UTSIKT mot Vrangen og Romeriksåsene. Foto: VESLE-BERNHARD

ØSTLIG UTSIKT mot Vrangen og Romeriksåsene. Foto: VESLE-BERNHARD

Rgotiskundkollen har støtt vært kjentmannspost, og med ualminnelig god grunn. Dette gamle vardefjellet kan friste med Romeriksåsenes flotteste rundskue, med fri sikt både mot syd, øst og vest.Den elegante blåstien opp fra Telenors jordstasjon sør for Harestua stiger jevnt, og fortsetter til Paradiskollen.

VESTLIG USIKTmot Nittedal og Varingskollen.

VESTLIG USIKTmot Nittedal og Varingskollen.

Den kalde, klare høstdag jeg sist kom her forbi, var det så travelt at det varmet en gammel kjentmannsjegers hjerte. En liten familie med to småjenter var allerede på plass og hadde tent bål, og i løpet av den neste timen passerte en ensom mann, to damer, og et ungt par. Alle fikk ta del i dette skjønne høyfjellsplatået som også inkluderer Varpkollen, Kolltjernene, Vidvangstjernet og øvre Blekktjern.
Her går vi definitivt i fotsporene etter Johannes Dahl, som har beskrevet disse åsene nøye i sin bok «Nordmarka – eventyr og eldorado». Fra Rundkollens topp ser vi ut over området han kalte Pipra, som inkluderer det vakre trekløveret med Vrangen, Buvatn og Damsortungen. I syd ser man hele Hakadal, i vest ligger Nordmarka med Elvann og Langvann blinkende i det fjerne.
Sommeren 1993 fikk Rundkollen og de omkringliggende områdene status som naturreservat.Området ligger i sin helhet over 500 høydemeter med Rundkolltoppen 592 m.o.h som naturlig midtpunkt.

HikingRUNDKOLLEN
Post 41 i perioden 2002-2004
Kart: Oslo Nordmark. Start: «Jordstasjonen» ved riksvei 4 i Hakadal
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.