Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Noen små ord om fett flesk

FLESKE-LARS’ SOMMERHULE heter  skjulestedet der en fordums småkriminell visstnok skal ha hatt tilhold.

Hjemme hos Fleske-Lars

HULLET der Fleske-Lars skal ha krøpet i skjul mellom tyvetoktene.

denne tarvelige bolig, under en gigantisk helle som hviler på flere store stener, bodde i 1830-årene en mann ved navn Jan . Vintrene henslepte hanvisstnok  i en annen hule på Nautsundkollen ved Spålen. Han levet av å dreie trekopper i sitt selvlagede svarveri ved Langtjernet, men måtte iblant supplere denne beskjedne forretning med å stjele flesk fra de omkringliggende plasser og setre, derav tilnavnet «Fleske-Lars». Han ble siden tatt og brakt til lensmannen av folket på Langlia.
Hulen er siden innredet av senere brukere, og inneholder en kjele av stål og en meierikasse av tre til å sitte på.
Den post, som Kjentmannsmerkets organisatorer i sin visdom hadde plassert på dette sted, sto cirka 200 meter østenfor veien nordover fra Storflåtan, over en liten myr i dalen. Hulen fremtrer som en røys av meget store stener og er bedre synlig fra denne veien enn fra den østenforliggende skiløype. På den annen side vil nok mange oppleve adkomsten fra skiløypa som enklere enn over den steinete lysning mellom vei og hule.

HikingFLESKE-LARS’ SOMMERHULE
Kjenmannspost i perioden 1998-2000.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.