Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En på-kanten-historie

MERRÅSEN er en lite påaktet perle blant de mange juveler nord på Krokskogen. Her har vi mektig utsikt mot vest, og får en uvant synsvinkel på selveste Ringkollen.

BRATT. Her på Merråsens vestpynt går det loddrett ned en hel del meter. Foto: VESLE-BERNHARD

estenfor Øyangens blå flater og østenfor Krokskogveggen kneiser et åsparti som er temmelig hemmelig for andre enn de kvinner og menn som tar Kjentmannsmerket. Merråsen heter det her, eller muligens Merraåsen, og utsikten herfra mot vest er blant de mektigste som denne delen av Krokskogens herlige skogstrøk kan fremby. Den post som Kjentmannskomiteen i sin visdom har plassert her, er av flere respekterte kjentmannspostjegerne blitt nevnt som en favoritt i kjentmannsheftet for perioden 2016-2018.

UTSIKT østover mot Øyangen fra stien mot Merråsen.

Hertil kan man komme fra flere kanter, men da jeg sist kom her forbi sammen med fr. Vesle-Bernhard var det med utgangspunkt de siste bakker på bilveien fra Ringkollen kapell til Jonsetangen. Herfra følger vi en eldre, tydelig traktorvei mot vest. Etter noen minutters frisk gange, med flere panoramautsikter mot Øyangen i øst, velger vi å ta oss opp en meget nyere traktorvei rett sørover.

Tidvis er den visst gjørmet og lei, men med godt skotøy gikk det brillefint denne dag, ikke minst takket være den tydelige kjentmannssti som følger traktorens herjinger. En liten halvtime førte oss til topps, og vi sto der ved kanten av det fryktinngytende stup. Her gjelder det å stanse i tide, for langt er der ned og lite er der som bremser fallet.

Alt synes vinkelrett i denne egn, ikke bare det veldige stup, men også de mindre klippekanter hvorpå vandreren kan sitte med sin niste og beundre dette storstilte utsyn.

ÅPENT. Et nytt hogstfelt sørøst på åsen gir mer utsikt mot sør og øst.

I nordvest ser vi selveste Ringkollens ukjente sider. Litt lenger mot sør på disse plateaux har mange trær nylig falt for øksens bitt, og min venn tømmerhuggeren har således åpnet opp vide perspective mot sør og øst.

MERRÅSEN er kjentmannspost 20 i perioden 2016-2019. Et lite besøkt utsiktspunkt. A little-visited viewoint in the north of Krokskogen.

Kart: Oslo Nordmark * Start: Ringkollen eller Jonsetangen * Diskusjon i Kjentmenns forum 

KJENDISPROFIL. Selveste Ringkollen sett fra den litt mindre fornemme Merråsen.

Comments

  1. Jeg var innom denne i forgårs, 8. juni 2024, og plakaten henger fortsatt ute. Den er merket 2016-2019, så det ser ikke ut som en repetisjonspost. Er det meningen eller burde denne vært tatt ned?

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.