Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En foss som er et sjeldent syn

DRAMA der fossen styrter ut i Damsortungen. Foto: EILIF EGGEN

POSTEN foreviget i 2001.

ette dramatiske fossefall er blant de steder som er skjult for alle andre enn dem som nøye kjenner Romeriksåsene. Fossen som styrter fra den unnselige Lauvtangen ned i Damsortungen vil de aller fleste passere uten å ense. Fra veien kan man ikke se den gjennom den tykke skog, fra den motsatte bredd er den for langt unna – unntatt når den er skummende og bred som på bildet over.
Men dette er en fin avstikker mellom Vrangen og Hakkim. Litt nede i bakken ned mot Damsortungen sniker en liten sti seg til høyre inn i skogen, og før man vet ordet av det står man på pynten der vannet kaster seg utfor. Vel, sildrer, da, det meste av året.
Da min venn Eilif Eggen, Oslomarkas hviskende vind, tilskrev meg under et besøk her i september 2001, var det herlige gamle postoppslag fremdeles intakt.

OPPE. Med utsikt over Damsortungen.

FOSS MELLOM LAUVTANGEN OG DAMSORTUNGEN. Post 37 i perioden 1994-1996.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.