Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Husmannsplass som gikk åt skogen

NORDSKOGEN var en husmannsplass i Lillomarka, som forlengst er hisotie. Bare noen tufter, litt stein og et jernspann var igjen etter da det ble etablert kjentmannspost her i 2004.

UTSIKTEN. Den gamle vang med utsikt til Nordskogtjernet.

Nordskogen ligger i Lillomarka, midt mellom Sinober og Sørskogen. Ifølge det utmerkede oppslagsverket Marka fra A til Å var Nordskogen husmannsplass under gårdsbruket Skøyen, og lå like nord for Nordskogtjernet. Nordskogen ble anlagt tidlig på 1800-tallet, men brant ned i 1915.

KJENTMANNSPOSTEN som en gang sto på Nordskogen.

En viss Lars hadde inngått husmannskontrakt der i 1878, en person med spisevaner og husøkonomi som er omtalt detaljert i Gullikskollboken for perioden 2004-2006. Han hadde visstnok ikke sans for å spare på maten, men benyttet anledningen til å spise seg mett når det var kjøtt i huset. Kilden for dette var ifølge postbeskrivelsen Johan Atle Sydskogen, bestefar til Atle Sørskogen, den blide verten på serveringsstedet Sørskogen.

SPOR etter en beskjeden husholdning.

Samler du på gamle poster, er det ikke unaturlig å ta seg til Nordskogen etter et besøk på Brennberget, senest post i perioden 2020-2023.

NORDSKOGEN. Post 34 i perioden 2004-2006. Start: Sagtomta P i Nittedal. Kart: Oslo Nordmark.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.