Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 18-27 Sølvvika  

  RSS

Egil Kallerud
(@ekalle)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 7
5. september 2018 16:43  

Sølvvika ble en slags personlig repetisjonspost, etter et nylig besøk på stedet på forsommeren, dvs før varme- og tørkeperioden. Men det ble ingen blåkopi; større konstraster skal en lete lenge etter. Nå gjelder KM-bokas scenario for ”lav vannstand”. Mens det var vanlig (?) høy vannstand ved første besøk, er vannstanden nå så lav at det helt uten problemer går greit å ta seg over kanalen og gå til posten langs vannet. A.B. No 10-bolten ligger godt inne på tørt land, og det er mulig å spasere ut til Sølvviksdammen på en flott vei som er blitt avdekket med den lave vannstanden. En spesiell opplevelse. Posten anbefales tatt når vannstanden nå er så lav.

Egil K

Dette emnet ble endret for 2 år siden av Egil Kallerud

Morten Møst likte dette
Sitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 76
4. oktober 2018 15:37  

Dette var post 8 av 11 en vakker oktoberdag. Jeg var svært sliten etter Heikampen-slitet og lange sykkelturer helt oppe fra Grua og via de 7 foregående postene. Jeg var så sliten at jeg ikke forstod at det smarteste var å gå stien som går rett over tunellen. I stedet hoppet jeg over elva og gikk langs stranda bort til posten. Kostet ikke mye tid, men turen tilbake på stien var mye triveligere. Det er bare 200 m fra Sølvvika til posten, men en stund fryktet jeg det var mye lenger. Jeg avsluttet besøket med å drikke en liter vann.

Karl Georg


SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 53
27. juni 2019 22:17  

Flott å sykle i marka nå og i kveld ble det tur fra Hammern via Gørja.

Idyllisk i Sølvvika og det ble en rast før det bar mot Trehjørningen.

Sølvvika

Hilsen Torgeir


SvarSitér
Liv Paltiel
(@lipa)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 22
6. oktober 2019 21:45  

Selv om det nærmer seg vinter, var det fint å sykle i marka i dag. Med 3-åringen bakpå og litt el-hjelp bar det opp fra Hakadal. Første stopp ble Langvann hvor det var helt blikkstille. Så videre til post 26, før Sølvvika og denne posten stod for tur. Det var enkelt å finne fram fra Sølvvika og bort. Sti over tunnelutløpet og ut til posten. Og helt nydelig ved posten. Det ble et langt stopp med lunsj og "fisking" av blader med en pinne og premiering av bronseposten til minstemann. Men det stedet barnelatter kunne høres i god omkrets,  var da vi stoppet ved en av de små, hvite flekkene vi syklet forbi langs Sølvvikveien. Å kaste snøball på mammaen sin var stas.


Lene og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 34
22. januar 2020 18:39  

Med dagens værmelding var det bare å komme seg til skogs, så jeg tok en velfortjent fridag. Men skiene lot jeg stå ... 

Så da ble det heller sykkel fra Hakadal, med piggdekk. Kun ca 2% av veien var bar, og jeg tipper at ca 80% var blank is, lett spettet med grus.

Første stopp ble post 26 ved Trehørningen, der jeg utrolig nok møtte en annen, og meget hyggelig, postjeger.

Derfra kom den mest utfordrende etappen, først på blank løype (uten grus) sørover til Holmenkollmarsj-traseen, så vestover på dyp snø, som bare delvis bar meg og sykkelen. Så de siste 500 m sviktet jeg hjulene og listet meg videre til fots.

Belønningen var storveis, ikke bare var posten badet i sol:

2020 01 22 13.04.59

Det er brukbart med snø i terrenget her oppe, ca 20-30 cm, men den er hard. Så hvis yr nå kunne stille opp med 10 cm nysnø, så har vi full vinter.

Pål


Jokkolokko og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 13 år siden
Innlegg: 51
3. mai 2020 22:25  

I dag, søndag 3.mai, ble det langtur alene på ettermiddagen. Distanse og mosjon sto på programmet, og jeg bestemte meg ikke for hvilken post jeg skulle ta før jeg var kommet til krysset ved Smalstrømmen ved Fortjern. Da bestemte jeg meg for å vende nesten østover og kom meg til Sølvvika via Gørja. 

Nord for Gørja begynte det å bli mye snø på veiene, mange partier kom man seg over med rennafart, men måtte av setet et par steder. 

Parkerte sykkelen ved den idylliske hytta og fant stien bortover mot odden og posten. Hadde ikke sett ett menneske siden Bjørnholt, men ved posten var det jaggu tre damer som slo opp en tarp og skulle nyte middagen i duskregnet! Hyggelig med folk på posten da. 

Jeg var ikke kledd for en lang pause her, så suste videre og leser nå postens historie i ro og mak med stive ben og et glass vin foran peisen.

Ruten var Voksenlia - Forgnerseteren - Ullevaalseter - Bjørnholt - Gørja - Sølvvika med retur samme vei. Ganske nøyaktig 50 km. 

Takk for turen!

KM 18 27 1

 

KM 18 27 2

 

 


Lene og Pål V. Schage likte dette.
SvarSitér
Lene
 Lene
(@lene)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 6 måneder siden
Innlegg: 27
3. juni 2020 15:40  

16. mai tok vi trippeltur i surt vårvær: Enketangen - Trehjørningen - Sølvvika med bil/sykkel/støvler. Kjørte til Elnes stasjon i Nittedal (Hakadal), syklet oppover i skogen til Elvannet, og så en gåetappe fra demningen ut på Enketangen.

Syklet videre til Trehjørningen, og da var vi så gjennomfrosne at vi gikk til fots til Sølvvika for å gå opp igjen litt varme i kroppen. Flere strekninger med snø på veien ennå også. Godt med varm kakao ute på tangen ved den gamle hustuften, og nista delte vi med et andepar. 

Hjemover slapp vi oss rett ned fra Trehjørningen til Hakadal stasjon, og tok landeveien fatt til bilparkeringen ved gamle Elnes stasjon. 


kristineb likte dette
SvarSitér
kristineb
(@kristineb)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 4 måneder siden
Innlegg: 5
9. august 2020 22:06  

Nydelig dag! Vi parkerte bilen ved Hakadal Verk P. Derifra gikk turen til fots langs blåmerka grusvei i retning Elvatnet og Sølvvika. Mye kantarell og bringebær langs veien. Vi traff på fire andre kjentmannsjegere i finværet. Vi spiste niste ved vannkanten i nydelige Sølvvika og fikk tatt oss et lite bad i solskinnet. Posten markerte også vårt 25. merke, og vi fikk sølv i Sølvvika! Posten er lett å både finne og ta seg til. Følg skiltene til Sølvvika. Når du har passert den røde hytta, tar du stien til venstre ved vannkanten. 

På returen tok vi post 26 - Ved Trehørningen. Det er god skilting fra grusveien til Trehørningen. Etter trebroen anbefaler vi å følge en svak sti på venstre side, så fort du ser den store bjørka med to stammer. 

Vi vil tro det passer godt å legge post 25 - Enketangen - til denne turen. Da får man en runde med tre poster - alle med utgangspunkt fra Hakadal P/Nøkleby. Vi tok denne posten som en kortere badetur tidligere i sommer. 

Hele runden vår endte på 18 km. Helt til sist vil vi gjerne takke to kjentmannsjegere som fant mobilen vi mistet langs veien i kantarell-eufori. Hadde det ikke vært for dere, ville den nok blitt liggende i grøfta. Tusen takk! 

Hilsen Ida og Kristine. 


Lene og Morten Møst likte dette.
SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 150
7. september 2020 22:51  

Digger hvordan de stadig kommer opp med nye sider av brukte poster. Har vært i Sølvvika mange ganger, men ikke utpå her. Kjempeinteressant!

Siden forrige besøk er det kommet opp voldsom sikring i form av et gjerde som skal redde oss fra å falle i vannet ved tunnelåpningen.

Litt tallmagi: Fant post tjuesju på tjuende i sjuende tjue tjue. Eventuelt: På tyvende i syvende tyve tyve fant jeg post syv og tyve.

Eller som den oppvoksende slekt vel ville sagt: Post sjuesju på sjuesjuende i sjuende sjuesjue. Høh.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Del dette