Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-38 Ramndalskollen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 42
4. september 2018 22:14  

Spenningsby er et utmerket utganspunkt for turer i den sørlige og vestlige delen av Romeriksåsen. Ikke et menneske å se på tur her i kveld. Men hjortelusfluene skuffet ikke i kveld heller. For de av dere som ikke har besøkt Spenningsbygruva, bør jo helt klart også avlegge denne et besøk på vei til posten. Ta til venstre fra hovedstien på et tydelig tråkk hvor det er et treskur på høyre side. Du er nå inne i Ramndalen. Og ganske snart må du ta til venstre igjen bratt ned til Spenningsbygruva hvor Nittedal turlag nå har en post. Men vi skal jo videre opp mot vår post på kollen. Spennende og bratt terreng opp mot dagbruddene. Det går et svakt tråkk oppover lia rett bak Spenningsbygruva. Men vær innstilt på litt bushing. Snart ser du en lysning i skoven og kan bare ile frem for stempling av en klassisk post på Romeriksåsen. Dagbruddene var knusktørre i kveld. Et vilt og fint område.

Jarle


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Medlem Forumvert
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 47
17. september 2018 10:17  

Mitt team startet også fra Spenningsby, men valgte en annen tilnærming - som ikke var noen genistrek. Like før blåstien kommer ut i åpent lende går en nokså tilgrodd til venstre (nordover) og vi fulgte denne oppover kollen. På veien kom vi forbi en hyttte med svært fin utsikt, men det går greit å gå langt utenom hytta. Vi kom etter hvert opp på toppen av Ramnkollen, hvor det var lite utsikt, og oppdaget etter hvert at det er temmelig bratt ned mot posten. Det ble derfor en hel del unnvikende manøvre og andre øvelser i bushen, inkludert plukking av egnens takknemlige hjortelusfluer.

En typisk gruvepost i Romeriksåsene, dette, med slagg og metallholdig stein som avtegnet seg rød og gild mot den dunke granskog omkring. Her ble det avlusing og niste før avmarsj ned mot Spenningsbygruven. Vi bommet forresten på de tre vannpyttene som Kjentmannsboka nevner. Ned til Spenningsbygruven var det også bratt, men vi tok en omvei og fant omsider en god sti, som er den Jarle nevner. Dramatisk gruveåpning, dette, men det fristet lite å gå inn. Tilbake fulgte vi Jarles sti, som etter hvert møtte blåstien som vi hadde forlatt for tidlig. På sett og vis gikk vi dermed motsatt vei av Jarle. Hans rute er bedre, men det er styggelig bratt fra gruven og opp til posten, altså.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 39
20. september 2018 19:38  

Samme startsted som d'herrer over her. I starten møtte jeg en skoleklasse stykkevis og delt, hyggelig å se noen ordentlig unge ute i skogen. Men det ga seg ikke med det: Der blåstien tar av fra grusveien møtte jeg et par som kom nedover, med kart i hånden. Skal du til posten, spurte mannen (som jeg for øvrig "tok" på stemmen og gjenkjente som en god, gammel poprocker fra Lørenskog). Dermed kom vi i prat, og han fortalte at de ikke hadde foretatt dagens beste sjakktrekk ved å gå mot posten fra nordøst. På returen hadde de funnet en sti som går nokså sørover, forbi hytta. Interessant for meg, siden jeg hadde tenkt å ta meg opp fra sør. Så da blåstien krysset kraftlinjene, fulgte jeg deres råd og tok den umerkede stien og kom så etter en sving forbi hytta. Derfra fant jeg ikke parets nevnte sti, men det gikk et bredt fár mer eller mindre hele veien til pytter og post. Overhodet ikke bratt eller kronglete.

Her har jeg tegnet inn med grønt omtrent der jeg gikk inn til posten:

 

 

 

Nina

 

Dette innlegget ble endret for 4 uker siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 6
7. oktober 2018 19:59  

Inn fra Spenningsby for oss også, vi gikk slik:

2018 10 07 17.29.19 (2)

Vi syntes vi hadde fulgt blåstien litt for langt, så vi gikk litt tilbake, og så skauleis rett mot nord til posten. Delvis nokså bratt, og nokså buskete, men vi kom vel frem ....

Ikke alle på laget likte veivalget like bra, men om det finnes noe bedre er vel usikkert.

Hilde, Pål & Caro


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette

  
Working

Please Logg inn or Register