Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Hotell i særklasse

HOTELLET holder beskjeden standard, men ligger flott til. Foto: VESLE-BERNHARD

BRISTOL HOTELL kalles den, den enkle hytta på vestbredden av Ølja. Kan hende er navnet ironisk ment, da både standard og beliggenhet skiller seg en del fra andre losjier med samme navn. Her er vi i et av Nordmarkas aller fineste strøk, som med fordel kan besøkes til alle årstider.

HOTELLET holder beskjeden standard, men beliggenheten er uslåelig.

Hytta har en lang historie fra tømmerhuggernes tid, som kjentmannsboka forteller om i detalj. Det Skiforeningens kjentmannskomite nesten glemmer helt å fortelle om, er at dette er en ypperlig skipost. Ja, den er ikke engang merket med vinterpost-symbolet. Men hovedløypa fra Myllsdammen mot Oslo går rett forbi – over det lekre Ølja-vannet når isen er betryggende, og langs land når den ikke er det. En perfekt kjentmannspost enten man er på langtur gjennom Nordmarka eller på korttur. Korteste adkomstvei er fra Tverrsjøstallen eller den navnløse parkeringsplassen mellom Trantjern og Ølja nord.

Hytta står åpen og er til fri avbenyttelse for turfolk, med enkle brisker å sitte eller sove på. Det er ingen andre hytter i nærheten. Her dypper jeg gjerne tærne eller mer i vannet om sommeren, mimrer kanskje litt om kanoturene forbi her, nord til sør på vannet som er det første i vannveien som kalles Nordmarksvassdraget.

VED KILDENS BREDD. Ved Post 22 Hotell Bristol er vi ved bredden av Ølja. Ikkje øl å få her, men Oslos drikkevann renner rett forbi. Foto: VESLE-BERNHARD

Vi kan nyte utsikten til Kollerens elegante sfinks-profil i øst. Over oss i vest har vi selveste Svarttjernshøgda, Oslomarkas høyeste punkt på 717 høydemeter. Oppi der ligger også Puttmyrene, som er Akerselvas kilde. Her kan vi altså tilbringe en svært billig ferie i fantastiske Nordmarka nord. Men mat og sovepose får man ta med selv.

 

Post 22 i perioden 2022-24.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.