Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-46 Kjonesteinen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 14 år siden
Innlegg: 42
8. september 2018 23:44  

Det heter seg at skal du ha et lykkelig liv, så skal du gjøre dine gleder enkle. Og da slår det meg her jeg står ved post nr. 46 i Østmarka i lett regn at vi kjentiser kommer til å få et utrolig lykkelig liv som har evnen til å glede oss over en stor stein i Marka. Vi er nyskjerrige, vitebegjærlige og har et åpent sinn. Vi tilhører rasen, homo ludens (det lekende mennesket) som filosofen Arne Næss ville uttrykt det. Han var jo selv et godt eksempel på denne rasen (uten sammenligning forøvrig).

Tilbake til virkeligheten. Valgte denne gang P-plassen på motsatt side av Nordby skole som utgangspunkt for turen. En kort, men innholdsrik tur med mange interessante info-tavler. Og med en ny stein i samlingen, var alt bare fryd og gammen.

Jarle


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Liv Paltiel
(@lipa)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 7 år siden
Innlegg: 2
26. september 2018 14:37  

Tre generasjoner på kjentmannstur i dag. Vi parkerte ved Myrdammen og gikk innover på østsiden av vannet. Hadde med 1:10 000 kart, men det var ikke veldig nødvendig her (følte at vi hadde bedre nytte av det da vi tok posten på Ramndalskollen). Det bar bare å følge vei og skiløype/sti rett til posten. Som det står i boka, ikke av de største steinblokkene vi har besøkt, men en fin stein å klatre på, så vi var tre generasjoner oppå steinen også - både han på 2, hun på over 70 og meg et sted i mellom. Veien tilbake gikk som en vind med gjemsel og en gutt som lekte at enten han eller mammaen var en hund. Kaste stein i vannet og gå over Bukkene Bruse - bruer er også gøy. 


Morten Møst og Nina Didriksen likte dette.
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Nytt medlem Kjentmann
Innmeldt: 8 år siden
Innlegg: 2
28. september 2018 12:43  

Litt interessant er det at litt lenger ned mot vannet er det en kjempestein som i årenes løp er blitt delt av frostsprengning! Grei post. Egentlig veldig lett! Greiest er det å parkere på et nokså nytt skiparkeringssted ved å følge veien fra Nordby skole. 


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 26
6. oktober 2018 19:33  

Veldig fin post. Tok det med tre av ungene i ettermiddag, og de frydet seg over hvor krot det var å gå. Helt frivillig tok de en omvei til en geocache. Akkurat som Haresteinen i forrige hefte fikk jeg fint bilde av ungene på steinen. Men to år har gått og de har blitt større.

Vannet ved parkeringsplassen er jo helt nydelig - visste ikke om denne perlen. Der er det flytebrygge med stupebrett, eget stupebrett på en liten øy og nydelig bru til øya. Her må vi dra og bade en gang. Meget populær post i familien.

Karl Georg


SvarSitér
Bjørn B.
(@bjorba)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 måneder siden
Innlegg: 7
7. oktober 2018 17:39  

En kort og lett tur ble det, fra Myrdammen søndag 7/10 -18. Her er det kort vei fra parkeringsplassen ved den opparbeidede idyllen Myrdammen og inn i det vanlige ulendte, kuperte og ville østmarkterrenget.

Vær ellers oppmerksom på at kartutsnittet i kjentmannshåndboka framstår som litt misvisende: Den lysløypa (rundløypa) som er inntegnet på kartutsnittet er nedlagt. Vi stusset da vi gikk innover, for vi så verken lysmaster eller ledninger før rett ved posten: Nedenfor denne (mot Lintjernet) står det igjen en enslig lysmast - uten noen strømtilførsel, men på bakken ovenfor lå restene av noen meter ledning. Og det som en gang var lysløype var gjengrodd, med vindfall tvers over osv. - åpenbart ikke ryddet på noen år.

Vi fulgte den rødmerkede løypa (= god sti) nordfra og hadde ventet, som kartet fortalte, å finne posten til høyre for skiløypa. Men løypa (som altså ikke lenger er lysløype) er omlagt, slik at den passerer på den andre sida av posten, som vi altså finner til venstre for stien (nordfra).

Det spiller liten rolle (på sommerføre i hvert fall). Posten var enkel å finne uansett, rett ved skiløypa/ stien som den lå.

Bjørn.

Bildet: Utsikt over Nordbysjøen, fra nordenden.

43280894 2171282809549789 5059737955933880320 o


SvarSitér
Del dette

  
Working

Please Logg inn or Register