Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Post 18-48 Myrsetra  

  RSS

Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 22
22. september 2018 17:34  

For mange er kanskje dette en vinterpost, men kan også tas på barmark. Men det er utrolig kronglete langs stiene og man må må beregne god tid.

I dag fra Rausjø og via Bøvelstad til posten. Her inne er det øde og du møter garantert ingen eller få.

Hyggelig vertskap på Bøvelstad i dag, der det var dugnad.

Merk at det er en dårlig ide å ta posten fra syd (Børter gård/Ekebergdalen): Her er mange av veiene stengt av en grunneier og det er vanskelig å ta seg innover i skogen.

 

Hilsen Torgeir

Myrsetra

Dette emnet ble endret for 12 måneder siden av Torgeir Stenstad

Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 52
18. oktober 2018 18:50  

50872442 4E9E 451F AB84 6010AF88475A

Innfallsvinkelen i dag ble å sykle fra Streifinn og gå blåstien via Holtoppsetra. Forrige besøk her kom jeg fra Bøvelstad-siden. Det var strålende vær og kjølig i skyggen. Møtte hverken HLF eller andre turgåere. 

Stien innover er ganske kupert og det er lett å skjønne hvorfor reservatet er blitt et reservat. Den ville dalen nord for posten så ut som et skikkelig gaupeterreng.

Dette ble første post i oktober for min del. Etter de 45 første i september har  heftet fått hvile. Kanskje siste post blir Hjellsåstårnet med overnatting under stjernehimmelen? Med alle tårnene som popper opp i markene nå er det snart mulig å bytte ut hytte til hytte-turen med tårn til tårn-tur.

 

Dette innlegget ble endret for 11 måneder siden av Nina Didriksen

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
27. oktober 2018 20:58  

I dag fikk vi en forsmak på vinteren med lette snøbyger og litt sur vind. Syklet sammen med min bedre halvdel fra Streifinn til den kryssende blåstien sør for Gjeddevann. Her fortsatte vi til fots på den kuperte og fine stien mot Myrsetra. Vi likte spesielt godt å gå den ville dalen sør for Bøletjernet rett før dagens mål. Og det å komme til gamle boplasser i Marka, gjør meg alltid litt ettertenksom og nostalgisk. Det var nok ingen dans på roser å livnære seg her i ødemarka for over hundre år siden. Fin post. Fant forresten en gammel rusten gjenstand som så ut som en liten plog like ved posten. Møtte ikke mange i skogen i dag. Bare noen få turgåere i nærheten av Streifinn. Herlig å være i Marka igjen etter en ufrivillig pause pga et realt overtråkk og en megastor blålig ankel.

Jarle


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 57
24. november 2018 22:48  

Yr hadde lovet strålende sol og det passet jo svært bra da jeg skulle avslutte årets sesong med den 50. posten. Sesongen har gitt meg - og noen ganger turfølge, mange fine turer i kjent og ukjent terreng. Noen poster får nok gjenbesøk, men kanskje som en annen tur enn høstens. Det er jo noe av det fine med kjentmannspostene; vi blir kjent på nye steder og kan lage våre egne variasjoner.

Dagens tur startet ved parkeringen på Streifin (Enebakksiden). Her er det kun en blåmerket løype så løypevalget er enkelt. Vi kunne jo ønsket oss litt mindre veistrekning, men slik blir det noen ganger. På kartet kan det se ut som stien tar av helt innerst i veien, det gjør den ikke, du skal ikke helt inn. Det er satt opp skilt der den tar av veien så bare følg med. Langs store deler av stien er det hugstfelt, her forsvant merkingen noen ganger, men stien var tydelig. Sjelden har jeg gått på så mye klopper, det var ikke vanskelig å komme seg frem på våte steder, de fleste av disse var forøvrig frosset, men ikke isete. Typist Østmarka terreng som det er ble det en del opp og ned, men dette skapte ikke noe problem med litt forsiktighet ett par steder. Jeg hadde tatt med brodder for sikkerhets skyld, disse fikk jeg ikke bruk for. Særlig stien der vi krysser den siste bekken (ved gjerdet) og ned til posten var fin - kunne se ut som en gammel setervei der den gikk i terrenget. På returen møtte jeg tre unge menn som var på vei til Øvresaga ellers kun noen få turgåere i nærheten av Streifin.

Takk til alle som jobber for at vi får kjentmannsposter og til Morten som gir oss mulighet til å kommunisere med andre jegere.

God jakt til alle, hilsen Ingunn

 


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 88
25. november 2018 00:04  

Takk for den, Ingunn, og takk for drahjelp i form av alle turopplevelsene du har delt med din gode penn og skarpe blikk for detaljene ved en god tur.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 39
4. desember 2018 18:24  

Jeg tok posten fra Flateby. Først jogget jeg 3 km på grusvei, og deretter 2-3 km på blåsti inn til Myrseter. Vakkert sted! På andre siden av Myrseter var det overvann på stien, ca 1,5 m... Så videre til post 47 førte til en betydelig omvei.


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 19
18. mai 2019 11:27  

17.mai-turen gikk i år til Myrsetra. Vi har jo vært innover her noen KM-turer nå, og erfart at veien tilbake til Streifinn er lang...

Derfor benyttet vi i dag sykler fra Streifinn til blåstien, deretter ble det en sommerdags-tur inn til Myrsetra - som alltid er et vakkert sted å komme til på slike dager. "Den mest øde bosetting i Østmarka" - det er et utsagn vi kan forstå når vi sitter og spiser 17.mai pølser med lompe på setervollen.

Så fikk vi fikset litt på cachen vår, siden det var blitt flyttet av "noen".

En flott dag!

20190517 133915


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette

Please Logg inn or Register