Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-09 Portstolpene ved Kråka  


Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 112
Topic starter  

Etter en fin åpning ved Lommedalsbanen og et besøk ved Øyervannsdammen, så ble denne besøkt. Masse folk overalt både med og uten KB. Ved Øyervannsdammen telte jeg så vidt jeg husker 8 kjentmannsjegere. Artig å få kunnskap om historien til denne "Kråkeplassen". Flere med KB her også. Og kjentmenn er hyggelige folk. Fikk besøk ved det oppmurte bord og vi hadde en hyggelig prat om løst og fast. Kaffe fikk jeg også. Og så slo vi følge tilbake til idrettsanlegget på Fossum. Godt å være i gang igjen.

Jarle


Sitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 130
 

Ja, dette er en grei post. Det er fint å starte fra idrettsanlegget på Fossum. Hit går det buss og det er mulig å parkere både utenfor og på idrettslagets område.

Vil du sykle inn er veien fra idrettsanlegget som går forbi skytebanen fin. Eller som jeg gjorde; fulgte  blåstien/skiløypa som går parallelt med veien ett stykke innover før jeg gikk ned på veien, forbi Lathus - her står det ett oppslag om den gamle plassen. Hold til høyre her og du er snart ved porten til plassen Kråka. På kartet er det en blåmerket sti som går her, den er ikke merket i virkelighetens verden. Men det går en helt fin og grei sti til venstre rett før porten, følg denne 70 - 100 m og du er ved "porten". På veien opp kan du se salongen til høyre for deg. Det lå litt mye nedfall der i går, men salongen er ikke vanskelig å finne.

Ingunn


SvarSitér
Pål V. Schage
(@paalv)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 36
 

Vi ruslet også inn fra idrettsanlegget på Fossum, fint å kunne støtte klubben med parkering der (Vipps).

Jeg har ruslet blåstiene her noen ganger, bl.a. med Kråka som tema (geocache), men da kom jeg ikke så nær som nå. Og grusveiene her er kjent mark, fra ski- og sykkelturer.

Denne nye avstikkeren var morsom, fin historie og artige "installasjoner"!

Den nye porten er ikke like sjarmerende:

2020 09 11 14.59.06 ny port3

Hilde, Pål & Caro


SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 13 år siden
Innlegg: 55
 

En fin mykstart på den nye boka for oss. Godt å være i gang med ny bok, selv om ikke helt ferdig med den forrige. 

Med 12 uker gammel valp er radiusen begrenset, men hun fikk sitte i sekk på magen til matfar så da gikk det overraskende bra. Morsom og barnevannlig post, med fin utsikt helt hjem. Kråka har vi bare sett fra stuevinduet, men aldri på nært hold. En idyllisk plett. 

Det ble pølser på primus på en lysning like ved. 
Takk for turen! 

KM 20 09 1
KM 20 09 2

Synnøve Kjærstad, Nina Didriksen, Morten Møst og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 52
 

Parkerte ved Fossum idr.plass. God plass der i dag. Gikk sti/vei inn til den nye porten og tok stien opp derfra. Morsomt å komme til helt nye steder. Den gamle porten hadde jeg ikke sett før. Jeg fortsatte stien oppover og veien videre til Østernvann, hvor jeg har vært noen ganger. Tilbake gikk jeg over Lathusåsen som også var en ny opplevelse. Fin post og fin tur i det deilige været!


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 20
 

Hvis noen synes denne posten er litt for koselig så har jeg et forslag. Ta posten fra nordvest. Jeg kom fra Årnes og kom inn på "Bogstadvannet rundt"  fra veien oppover mot Åbortjernet. Et stykke opp langs veien der den flater ut. Makan til våt, mørk og kronglet sti har jeg knapt opplevd i Oslomarka. Men fra Kråka og sørover er det  bare hygge.

Dette innlegget ble endret for 3 måneder siden av Beate Heilemann

SvarSitér
Gunnark
(@gunnark)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 7
 

Endelig en dag uten regn. Parkerte ved Fossum og fant posten greit fra veien mot Kråka. På stien etter posten opp mot skogsveien mellom Fossum og Østernvann var det plutselig bevegelse i skogen foran meg. Siden jeg hørte stemmer fra veien, trodde jeg det var en av disse rastløse fuglehundene som man ofte støter på i denne delen av Marka. Men rett imot kom en forskremt rev som ved synet av meg brått endret retning, skvatt ut til siden og forbi. Artig, lenge siden jeg har møtt rev midt på dagen i Oslomarka! Så gikk jeg Bogstadvannet Rundt; en våt opplevelse med vann i strie strømmer både i bekker, elver og på stier.  

Gunnar K.  


Synnøve Kjærstad, Nina Didriksen, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Erik Haugros
(@erikhaugros)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 10 år siden
Innlegg: 36
 

@gunnark Istedenfor Bogstadvannet rundt valgte vi å gå opp til Østernvann og over Lathusåsen til parkeringa ved Fossum. Litt bløtt i stien opp fra portstolpene, men helt greit å gå. Vi rastet sammen med bjørnen ved den østre demningen til Østernvannet. Fin alternativ runde.

Måtte google litt på Fritz Holland og hans arbeid/ kontroverser med Aall på Norsk folkemuseum. Det var ukjent at Holland bare fikk samle bilder på bymuseet og ikke gjenstander! Er dette bildet fra 1936 et av mange slike bilder som ble arkivert på Oslo bymuseum? Gikk kirkeveien Sørkedalen - Haslum forbi Kråka og  videre langs lysløypa? Spennende arbeid Holland må ha gjort med kartlegging av de gamle veiene i marka?

Mange ute i finværet på en hverdag!

Hvor gamle er portstolpene?


SvarSitér
Del dette