Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-14 Sersjantmyra  


Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 150
Topic starter  

 

3177C395 9CE2 4C87 AD71 2E5392E27D3D

Ta den på vinteren!

Jeg syklet et stykke opp vinterveien til Presthytta og derfra ble det en blanding av bushing, et kort stykke på blåsti og på stier som forsvant. En del opp og ned og rundt våte søkk, ble faktisk ganske tungt.

Myrene er vakre i begynnende høstfarger (og HLF er aktive i hvert solgløtt). Da jeg nærmet meg så jeg rødmerkingen til skiløypa Løvlia-Gampetjern-Dammyra. Det er også mulig å gå hit via blåstien Løvlia-Kampeseter, men det hjalp ikke meg siden jeg kom cirka nitti grader på den stien.

Hilsen Nina
God tur!


Sitér
Stikkord
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 130
 

Siden været ble bedre enn hva de berømte værguder hadde lovet ble det tur. På min nyervervede elsykkel. Startet hjemmefra og til Bykrysset. Herfra på Kampeseterveien så langt den går. Parkerte sykkel der blåstiene tar av og fulgte denne greit innover til posten. Selvfølgelig litt lenger enn hva man trodde, det er jo ikke overraskende for oss som leter etter poster.

Men; for ett flott terreng! Litt smårusket der du starter ved Kampeseter, men innover! Her var det en fryd å være turgåer. Selvfølgelig noen våte partier, men vi gikk i joggesko og med litt forsiktighet på de vanskeligste stedene gikk det bra. Da vi kom ut av skogen der vi igjen møter skiløypa lyste posten mot oss på lang avstand; ingen leting i dag.

Etter en velfortjent matbit på det omtalte berget ble det samme retur. Hvis du tar samme start som oss, vær obs på at det er to stier til Løvlia, du skal ta den østligste hvis du ikke vil ha en runde, den kan bli litt lang.

Ingunn 

 

 

 


Nina Didriksen, Synnøve Kjærstad, Liv Paltiel og 2 personer likte dette.
SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Imponerende aktivt medlem Moderator
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 172
 

Gratulerer med både funn og elsykkel!

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 79
 

Denne tok jeg etter å ha tatt 13-15-18-17-16. Trillestien der jeg kom fra nord gikk greit, men etter trillestien startet grusveien og der var det 70 m med 40 cm overvann over det hele. Jeg syklet gjennom det og ble våt til langt oppover leggene, men falt heldigvis ikke på den ujevne grusveien. Ved Monsebråtan rett sør for Presthytta tok jeg blåsti sydøstover. Da den stien møtte en annen blåsti, busjet jeg ca 1 km til blåstien rett sør for Sersjantmyra og gikk opp langs den blåstien til posten. Det tok ca 30 minutter hver vei, siden det totalt ble 4,5 km med mye bushing. Nyyyydelig og vill skog i dette området. Meget fin post. Dagens 6. post, og bare 3 poster igjen.

Hilsen Karl Georg


SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 112
 

En herlig post i et nydelig terreng. Jeg ankom denne posten etter først og ha syklet fra posten ved Dammersplassen. Etter DNT-hytta, Myrseter, tok jeg trillestien opp til veien som går opp til Kampesetra. Her ble sykkelen plassert, før jeg tok beina fatt og la i vei innover på en sti av ypperste merke (selv om den var litt dårligere stedvis opp dalen til Sersjantmyra). Her inn kan man oppleve den totale stillhet. Bortsett fra en hakkespett og de etter hvert så vanlige HLF, så var det bare meg og den mektige naturen. Jeg følte meg privilegert som fikk oppleve dette vakre og attraktive området på en helt vanlig fredag i oktober. Tilbake til By syklet jeg nedover langs kjente vann på rekke og rad (Trehørningen, Byvannet, Småvann og Aurevann). Takk for nok en fantastisk tur. 

God helg til alle kjentmenn !


Morten Møst og Liv Paltiel likte dette.
SvarSitér
Sande
(@sande)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 9
 

Syklet i dag fra By til Kampeseter. Varig fin vei bortsett en sving med is.  Fin blåsti fra Kampeseter til posten.

Dette var vår post 50.

Benthe


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 130
 

@sande

Gratulerer med fullført bok!

Ingunn


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 150
Topic starter  

 

0E124063 2CE3 4E18 8261 2A2A57D7F631

@sande Gratulerer! Jeg hadde gleden av å besøke myra og posten for andre gang nå, like vakkert som i september. Gleder meg til en skitur her. 

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Del dette