Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-21 Bekkeløp N Grimstjernsputten


Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 60
Topic starter  

Vi satte fra oss syklene der skiløypen forlater veien og fulgte delvis sporene etter noen som hadde vært på posten før oss. Vi bommet litt og måtte gå noen få meter langs bratta før vi kom ned. Jeg har ikke sett denne rennen før, men nå tror jeg at har fått med meg alle stedene som har vært omtalt i forbindelse med "det store vanntyveriet". Fin post!

Synnøve


Nina Didriksen likte dette
Sitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 182
 

Jeg møtte noen som skulle gå inn den andre stien på kartet, litt lenger nordvest. Selv syklet jeg litt videre og gikk inn den veien dere gikk, ved skiløypa. Det var raskere, for jeg hørte dem inne i skogen mens jeg selv sto ved posten. 

Det har blitt noen poster her ved Grims- ogettellerannet nå 🙂

Hilsen Nina
God tur!


Synnøve Kjærstad likte dette
SvarSitér
Torgeir Stenstad
(@ola-dilt)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 23 år siden
Innlegg: 61
 

Kom fra Stryken på sykkel og parkerte der skiløypa tok inn.

Gikk over noen kollepartier mot vest og kronglet meg ned i bekkedråget der posten var.

Retur samme vei og videre mot Gjerdingen dam.

 

Posten lå greit til, men noen skrenter de siste meterne.

 

Torgeir

Post 21 bekkeløpet N Grimstjernputten

 


Synnøve Kjærstad, Liv Paltiel, Jarle Karlstad og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 116
 

Kom syklende opp fra Stryken retning Gjerdingen. Vi satte fra oss syklene som de fleste andre, der skiløypa tar av fra veien. Så gikk vi litt på "magefølelsen" i  retning bekken. Vi gikk rett på gjerdet rundt inntaket. Krysset bekken og der var posten. Og med enda mer kunnskap om " det store vanntyveriet", så føler jeg meg nå klar for eksamen.

Jarle

Dette innlegget ble endret for 2 år siden av Jarle Karlstad

SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 83
 

Jeg brukte noen ekstra minutter på å finne denne, men satte stor pris på å finne den. Utrolig mye som er gjort inne i bushen der!

Karl Georg


Synnøve Kjærstad likte dette
SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 149
 

I motsetning til de fleste her kom jeg fra Svartbekken. Trillestien var glatt i dag og noe sølete, men jeg kom meg greit over. Syklet til der skiløypa tar av. Klarte å komme meg litt for langt øst i starten, men da jeg så igjen skiløypa og tok skarps vest fikk jeg øye på vannet og snart også på gjerdet. Gikk rundt dette og rett ned på posten. Returen mot startpunktet gikk over noen koller. Stedvis noen tråkk/stier, men disse ble borte for meg. Gikk likevel greit å komme tilbake til utgangspunktet.

Litt underlig vær i dag, sol - lyse skyer og litt nedbør,, alt på en gang.

Ingunn


Synnøve Kjærstad likte dette
SvarSitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Forumvert
Innmeldt: 1 år siden
Innlegg: 217
 
IMG 3825

Vi ankom til fots fra Svartbekken via Gullfax og kjente oss godt igjen i blautmyra her. Tror aldri jeg har kommet tørrskodd fra disse ut-og-stjæle-vann-postene, men litt klokere blir man jo for hvert besøk.

Dårlig med kjentmannstråkk her, men det ser ut som vi gjorde omtrent som alle andre - fulgte skiløypa til det ble for vått, søkte opp i høyden, og kreket oss ned noen bratte skrenter til kanalen. Her var det riktig mye rart å studere

På vei inn fikk vi selskap og buskehjelp av vår nye venn Merete (til høyre på bildet), som er på sin første kjentmannsbok. Det ble et hyggelig mini-kjentmannstoppmøte under dryppende graner og bablende bekker.


Gunnark, Synnøve Kjærstad, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 23 år siden
Innlegg: 57
 

 

Bekkeløpet Grimsvann

Vintertur til Bekkeløpet i dag sammen med samboeren. Vi var "unaturlig"  tidlig ute fordi vi ønsket å få oss parkeringsplass på Stryken stasjon. Det gikk bra. Ifølge appen iMarka skulle føret rundt Styken  være nærmest ypperlig. Men det var det ikke. Altfor hardt, og den tidlige starten og vinden gjorde at det myknet ikke heller.
Vi startet mot posten med å følge løypa som fulgte den rødmerkete traseen  mot Grimsvann, men fant ut at vi måtte mye mer mot nordvest. Vi strevde oss framover og møtte så det mye omtalte gjerdet. Langt nede så det ut som det gikk en løype. Og dit måtte vi. Etter en skikkelig innsats kom vi oss ned til denne løypa og fant posten like etterpå. Vi hadde ikke lest oss opp på KM-boka og heller ikke sett på bildet! Det var kanskje like bra.
Etter posten fulgte vi bekken nordover (antagelig) og kom oss velberget tilbake til veien mot Gjerdingen. Turens koseligste stund var tilbaketuren over Skillingen med mild vind i ryggen og mange turfolk som koste seg med bål langs land.

Dette innlegget ble endret for 1 år siden 2 times av Beate Heilemann

SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 15 år siden
Innlegg: 77
 

I dag ble det en aldeles nydelig vårskitur og en "Gjerdingen Dobbel" - post 20 og 21. 

Fra Svartbekken 08:30 i strålende sol, et par minus og nypreparerte trikkeskinner via Post 20 Gullfax og Gjerdingen Dam. 

Heldigvis skare som bar, for det siste stykket er det ikke akkurat skivennlig. Tett skog og mye rusk og rask. Jeg satt igjen skiene og beholdt stavene og surfet avgårde oppå skaren. Kunne se spor som må ha vært ca. en uke gamle. 

Litt knotete å finne selve posten, men plutselig var den der. Alltid spennende med disse vanntyveripostene, og ganske pussig med svære gjerder her langt inne i bushen. 

På returen ble det delig matpakkepause på en bar flekk ved Gjerdingen dam. 

Takk for turen - en vårskiturfavoritt! 

Gjerdingen Dam med nedtappet vann:

KM 20 21 1

Løypekrysset mot Grimstjernsputten:

KM 20 21 2

Gjerde her a gitt...:

KM 20 21 3

 


Liv Paltiel, Gunnark, Kristin og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Del dette