Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-32 Helgheim også kalt Harloff-villaen  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 79
15. september 2020 22:15  

En grei etter-jobben-post. Gikk opp veien fra Skar innerst i vakre Maridalen. Husk å ta til venstre på veien i krysset ved dammen. Der hovedveien svinger svakt til venstre, følger vi traseen rett frem. Her kan vi tydelig se rester etter den gamle steinsettingen som er omtalt i KB. Så er det bare rake veien rett fram til restene etter villaen. Etter nok en gjennomlesing av stoffet i KB på trappa der Reidun sitter, returnerte jeg til Skar. Fin post.

 


Sitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 85
16. september 2020 11:24  

Jeg var på denne i nydelig høstvær i går. Gikk fra Skar i Maridalen. Fulgte vestsiden av elven oppover, der holder Oslo kommune på med skoghogst så stiene innover her kan nok være litt preget av dette. Traff en dame nede ved parkeringen som kom fra tur innover og nevnte at det var litt rotene og sølete stier.

Fulgte samme vei som Jarle innover til posten. Disse bygningene må ha vært større enn hva jeg hadde innbilt meg ut fra teksten. Gikk en runde i skogen mellom "vår" vei til posten og vannet. Har har mange vært på tur og lagt fra seg etterlatenskaper særlig i form av papir.

Tok meg en lang og god kaffepause ved vannet og fulgte østsiden ned igjen. Benyttet meg av flere av avstikkerne i form av stier som går ned til og langs elven. Her er det flott og for ett arbeid som har vært nedlagt her til skålveggene!

Ingunn 


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 61
16. september 2020 21:28  

Fin sykkeltur gjennom Maridalen, Skar og opp til Øyungen. Fin post. 


Synnøve Kjærstad likte dette
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 48
27. september 2020 15:58  

Det er under en måned siden jeg gikk forbi sist. Da var det fortsatt trær øst for vollen og ned mot vannet. Nå er det er blitt hugget veldig mye hele veien opp fra Skar, og det skal tydeligvis hugges mer. Veien begynner å bli gjørmete noen steder. Østsiden anbefales! Det er uansett fint ved villaen, og det var veldig hyggelig å møte Lille Bernhard og frue! Fin post!

Synnøve


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 129
27. september 2020 16:08  

Ja, det var sannelig en hyggelig overraskelse å støte på selveste Synnøve her inne, mens vi på ulike måter forsøkte å gjøre oss opp en mening om den ganske omfattende hogsten i området.

Det er i hvert fall én fordel at grunnmurene trer tydeligere frem i terrenget, slik at man får et bedre inntrykk av hvordan eiendom og bygninger var disponert. Det er jo også bedre utsikt ned mot vannet. Ellers er jeg ikke så sikker - på oppslagene opp fra Skar står det at de driver med uttynning for å få mer variert skog, men det er blitt så tynt her og der at det ligner mer på flathogst.

Posten i seg selv er uhyre interessant med flotte grunnmurer, og den frittstående trappen som Reidun sitter på i boka. Her kan man filosofere over livet ved Øyungen for ikke så veldig lenge siden. Nå er det jo blitt masse korona-camping i området, og det synes. Likevel sier jeg som forrige taler: FIn post!

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Del dette