Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-13 Lysegrana


Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 159
Topic starter  

 

4F607628 10F9 4C23 8D5E 8B3D80E874F2

Flaks med kveldsvakter rett etter lansering, de kan utnyttes 🙂

Her ble det sykkel inn, og posten er jo rene drive in-en. Litt vanskelig å ane treets dimensjoner der det står gjemt innimellom andre. Men store trær er gøy, jeg lagde faktisk en oversikt en gang, den står som en faktaboks i denne artikkelen: Tryvannsgrana er død.

Mens jeg sto der hørte jeg stemmer nedi lia. Det viste seg å være to damer på tur, med heftet i hånden. Litt senere møtte jeg to godt voksne syklister, og jeg mistenker at også de skulle innom grana. Populært tre!

Hilsen Nina
God tur!


Sitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 137
 

I går ettermiddag fikk jeg med meg en nabo som aldri hadde vært i disse trakter for å ta denne posten. Startet fra Skansebakken og tok veien/blåstien forbi Lysegårdene. Denne stien brukte en del av oss for å ta posten på Stutteskallveien i forrige hefte. Nå har det ganske forandret her, nesten så jeg ikke kjente meg igjen. Stien var tilvokst og tildels litt trang å gå mellom småtrærne. Oppe i høyden hadde ett stort tre falt ned og sperret stien, her var det ett virvar av andre nedfalte trær, men med en liten runde kommer du forbi. 

Kom inn på veien og passerte den før omtalte posten, utsikten var like fin nå selv om det blåste en del. På veien ned mot Lysdammen så vi toppen av grana, den ruvet godt i terrenget. Posten var enkel å finne. Det ble en kafferast ved demningen før turen ned og rundturen fullført.

Ingunn


Synnøve Kjærstad, Jarle Karlstad, Liv Paltiel og 2 personer likte dette.
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 53
 

I dag passet det med en kort tur på elsykkel. Det største problemet her er å velge rasteplass. Det ble matpakke ved Midtre Lysedam og kaffe oppe ved utsikten ved Stuteskallen, så slapp jeg å velge. Fin post!

Synnøve


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 19 år siden
Innlegg: 79
 

Dette var første post i raidet Oslo-13-15-18-17-16-14-12-10-8-Oslo. Tok 12 t. Startet kl 07.20 og var hjemme kl. 19.15, meget sliten og lykkelig. Dette var den enkleste og raskeste posten å finne av disse 9.

Hilsen Karl Georg


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Imponerende aktivt medlem Moderator
Innmeldt: 22 år siden
Innlegg: 172
 

Ny artikkel på Kjentmannsmerket.org om Lysegrana: En gran å strekke seg etter. Den inneholder også lenker til flere nye eller oppdaterte sider om Lysedammene.

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 45
 

@mortenmost

Tur nummer to til Lysegrana i går 5. januar. Vidunderlig vær og helt ok skiføre fra Pipenhus og oppover. Men vi ble jo litt forferdet sa vi så all rotvelten oppover "Stuteskallveien". Treet hvor posten henger har gått over ende. Men det lar seg gjøre "å krype" igjennom annet vindfall.
Det blir nok ryddet opp etter hvert, men det kan nok ta noen uker.

Lysegrana

 


SvarSitér
Ingeborg & Milo
(@ingeborgpersonligcoach-no)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 2 år siden
Innlegg: 22
 

@beatyschka I min jakt på poster som kan gås uten ski prøvde jeg meg på denne i dag.  Utstyrt med truger og utkikk etter mulighet å følge blåsti startet jeg noe sent (kjørte til Lommedalen først - damesnakk på tlf og ufokusert).  Det viste seg fort at det ikke lot seg gjøre så fulgte skiløypa opp - trengte dog trugene de siste 300 m. til posten, det var det løst å gå.  All nedfallet var ryddet bort og posten satt opp fint på venstre side av maurtue / tre.  Grått og fint i dag, med tåka hengende nedover trærne, fint med sånne dager også.  Gikk fint å gå, ikke mye folk på ski og laget ikke spor. (men tungt).  Også veldig glad for at posten lå helt nede ved veien, tror ikke lengre distanse hadde latt seg gjøre i løssnøen i dag.

KP 13

 


SvarSitér
Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 137
 

Hei

Jeg vet ikke om du har tatt postene Portstolpene ved Kråka, Øyevannsdemningen og Lommedalsbanen. Men alle disse er fine å ta nå  uten ski. Til Kråka fra Fossum (idrettsanlegget), Øyevannsdemningen fra Burud (opptråkket sti) og den siste kan du kjøre til om du vil. Eller gå fra Tobonn eller Bykrysset.

God tur.

Ingunn


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Beate Heilemann
(@beatyschka)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 45
 

Post 41 Raudfjell i nærheten av Elton, i Gjerdrum er oppgått til fots  av utallige familier. Litt kronglet de siste 500 m - så ta med truger.
Post 38 Haralds bolig er sikkert helt grei å ta på beina nå.
Post 37 Sherpatrappene. Her går det oppgåtte stier overalt.
Post 4 Haagensenovnen. Ligger i sjøkanten.
Post 5 OL-skog. Ligger ved vei.
Post 28 No time to die. Ligger ved oppkjørt vei.

m.m.


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Del dette