Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En gran å strekke seg etter

LYSEGRANEN imponerer både med høyde og tykkelse. Men som store trær gjerne gjør, tar den seg best ut på litt avstand.

ENNÅ HØYEST, men Lysegranen har visst sluttet og vokse. Nå haler naboene innpå. Bildet tatt høsten 2018. Foto: VESLE-BERNHARD

Store trær er en klassiker blant kjentmannsposter. Kjentiser som har holdt på en stund har kanskje minner om Midtskoggrana, Storfurua på Rødmyr, Ski-kjempen og mange andre som du finner ved hjelp av stikkordet trær.

Kjentmannsposten her er en veikantpost, den står ved Stuteskallveien noen meter opp fra det fine damanlegget ved Midtre Lysedam. En fin liten varde markerer stien inn til treet. Ifølge beskrivelsen er posten den plassert slik av hensyn til den gedigne maurtuen som er treets nærmeste nabo. Det er altså snakk om en post som ivaretar både svært store og svært små fragmenter av skaperverket.

POST 13 ved Lysegranens fot.

Et besøk til treet kan med fordel kombineres med andre attraksjoner, for eksempel Nedre Lysedam og Øvre Lysedam Hver av de tre Lysedammene har sine egne kvaliteter, og sterkt vil jeg anbefale å bruke tid i dette fine området.

LYSEGRANA. Post 13 i perioden 2020-23. Start: Sørkedalen skole eller Skansebakken (buss og utfartsparkering). Kart: Oslo Nordmark.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.