Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-41 Raudfjell 410, med nytt tårn  

  RSS

Jarle Karlstad
(@jarle)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 102
11. september 2020 16:28  

Med en fridag og bilen på service, så er det kjekt å ha tohjulingen parat i boden klar for nye KM-oppdrag. I dag falt valget på Raudfjell med det nye tårnet. Etter å ha levert bilen i Lillestrøm, syklet jeg til Eltonåsen via Skedsmokorset og Ask i Gjerdrum. Rett etter rundkjøringa ved foten av Eltonåsen, syklet jeg inn Øyungsveien. Etter ca.2km tok jeg inn til høyre på en bomvei. Her kan vi også se skiltet: Raudfjell 3km. Dette er en vei med relativt bratte bakker innover åsen. Da vi har syklet 2,5km slutter veien og vi har 500m på bred sti opp til toppen og tårnet. Og for et herlig sted! Fra tårnet kan vi se mange kjente topper som f.eks. Varingskollen, Mistberget, Fjellsjøkampen og sikkert også Rudskampen (post 39). Lemmen som det står om i KB trenger vi ikke tenke på. For nå ligger den på bakken! Raudfjell lever opp til navnet der det ligger omsluttet av lyng med rødlig skjær. Det eneste som trekker ned så ikke denne posten får toppkarakter er buldrende fly med jevne mellomrom. I dag tok de av og fløy rett over Raudfjell. Ellers så er dette det området jeg med sikkerhet opplevde HLF for første gang da jeg stemplet her høsten 2006. I dag merket jeg ingen. Jippi ! Ingen andre å se på toppen i dag. Men så noen som kom gående på veien da jeg hadde kommet meg på sykkelen igjen. Syklet samme vei tilbake til Lillestrøm for å hente bilen. Og noen tusen kroner fattigere, men rik på nye opplevelser, så var det bare å komme seg hjem etter nok en fantastisk tur.

Jarle.

 


Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 117
11. september 2020 22:18  

Kanskje HLF har tatt kvelden? Jeg har vært innom Østmarka i dag uten å møte noen. Dog en ganske kort tur (3 km hver vei, til den gamle hoppbakken), men tett på busker og trær opp mot hoppet og posten.

Hilsen Nina
God tur!


SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 117
20. september 2020 22:32  

 

94F00C52 CA9A 453E BF1B 83798C828AB8

 

6D0B8B86 852E 46EF 9542 BF9A29BF07E2

Dette ble siste post på fredag. Vi syklet opp, satte syklene på en slags snuplass og gikk det siste stykket til fots på fin sti.  

På kartet står det Rovolsvarden og ikke Raudfjell. Uansett er det vid utsikt fra tårnet. 

Etterpå ble det kaffe og kake for å feire gullmerket. 

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst, kjellh, Liv Paltiel og 1 personer likte dette.
SvarSitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 51
21. september 2020 16:52  

I dag fikk jeg hyggelig følge til tur på Romeriksåsene. Vi parkerte ved vannverket og ruslet oppover langs veien. Flere ganger ble vi passert av raske og svette folk med god kondis og hund. Det var luftig i toppen av tårnet i dag, og flott utsikt! Og neida, HLF'ene har ikke tatt kvelden! Vi ble overfalt flere ganger. Men vi fikk være i fred mens vi nøt medbragt og utsikten. Fin post!

Synnøve


SvarSitér
Morten Møst
(@mortenmost)
Forumvert
Innmeldt: 21 år siden
Innlegg: 141
18. oktober 2020 22:39  
IMG 3521
IMG 3547

Sylskarp sol og svært frisk nordlig bris gjorde turen til Raudfjell minneverdig. Tårnet her er noe av det rarest jeg har klatret i; man må skifte stige på veien opp og dermed innta en slags slangemenneskepositur for å avansere fra øverste trinn til utsiktsplattformen. Må nesten lure på hva som er poenget med å reise en konstruksjon her oppe som nok oppleves som litt ekskluderende av en del av de besøkende.

Fra tårnet er det "clear shot" til Gardermoen, men med koronaruter i luftfarten er det ikke så mye flystøy, heldigvis.

IMG 3531
IMG 3538

Vi var tidlig på'n og gikk stort sett i fred opp fra bommen, etter å ha parkert på P-plassen en kilometer lenger inne. På vei ned igjen møtte vi både den ene og den andre som tok fordel av det fine skarpe høstværet. Det tok nesten nøyaktig like lang tid å kjøre fra Oslo vest til parkeringen som det tok å spasere fra parkeirngen til posten: 55 minutter på hver etappe.

Jeg må ellers si at området rundt toppen formelig skriker etter en geocache. Selv hadde jeg ikke med noe egnet utstyr. 

Heldigvis var det både jaktstople å skanne og DNT-bok å signere. I sistnevnte traff vi opptil flere kjente, men turen som sådan ble gjennomført uten kontakt med en annen kjenning - HLF. Andre turen på rad uten dem.

IMG 3544

 

Dette innlegget ble endret for 1 dag siden 3 times av Morten Møst

"Hvor jeg vendte meg hen, så jeg den nordiske vemodige prakt omkring meg" - Bernhard HERRE.


SvarSitér
Del dette