Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-05 OL-skog

7 Innlegg
7 Deltakere
8 Reactions
1,305 Visninger
(@skogtroll)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 201
Trådstarter  

En liten tur i dag ble det tid til. Startet fra Fransekleiv (Vestmarksetra) og fulgte blåstien til Furuholmen og videre mot Fløyta.

Der den gamle turveien går var det hugget"rent" på begge sider og så åpent som jeg aldri har sett det. På toppen ved skiltstakene har du en fantastisk utsikt over Oslo med bl.a. Tryvannstårnet og Holmenkollen hvis du snur deg.

Fortsatte til Furuholdmen og forbi denne mot Fløyta. Der skiløypa deler seg holdt jeg til høyre og fikk snart posten på min vestre side. Her går veien like ved.

 Her ble jeg skuffet, posten var grei å finne slik det står i boken, MEN platen fra "OL" var borte! Den store stenen har ingen tatt med seg, men platen er fjernet. Noen som har bemektiget seg den?  Merker etter skruene hvor den var festet var der - men det var det. Kjentmannskomiteen er informert, men om det er noe de kan gjøre er vel heller tvilsomt.

Etter å ha notert postkoden gikk turen til Fløyta like ved for en kaffekopp i solskinnet. Tørt og fint i marka her også. Det var så vidt det sildret vann fra elva og ned i dammen som hadde masse fine vannliljeblader. Retur samme vei.

Hilsen Ingunn


   
Sitér
Morten Møst
(@store-bernhard)
Honorable Member Administrator
Innmeldt: 3 år siden
Innlegg: 315
 

Fra solide kilder i Kjentmannskomiteen hører jeg at dette ikke er snakk om et tyveri. Langtifra - Skogsjefen i Bærum kommune har tatt posten - eller snarere minneplaten. Ikke for å omsette på det mørke nettet eller noe, men for å fikse opp gullskriften slik at den blir lettere å lese. Dette altså ifølge KK, som tror attraksjonen snart vil være tilbake.


   
Kari Lohne, Synnøve Kjærstad, Jarle Karlstad og 1 andre kjentmenn likte dette innlegget
SvarSitér
Hans Löwe Larsen
(@lowe)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 87
 

Lørdag 10.10.20.

Platen er tilbake. Dette er en post som er verdt å ta med seg på en tur hvor man også gjør "noe annet". Vet ikke om dette er en severdighet verdt en tur alene - etter vår vurdering.

Vi kom ved fra besøk på Ringivollen (Post 06), og da var denne enkel å ta "på veien". 


   
Nina Didriksen likte dette innlegget
SvarSitér
(@jarle)
Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 116
 

Utvilsomt den enkleste posten i årets KB. Kom hit etter besøket på Ringivollen og en vaffel på Furuholmen. Rundt svingen rett vest for Furuholmen lyser posten mot deg på venstre side av veien. Og minneplaten ble fin den etter "oppshinigen".

Jarle


   
SvarSitér
 Lene
(@lene)
Kjentmann
Innmeldt: 4 år siden
Innlegg: 63
 

Liten tur i det fine solskinnsværet i går. Vi parkerte på utfartsparkeringen ved Vestmarksetra (Fransekleiv). Et par kms rusletur innover godt brøytet skogsvei, rett forbi Furuholmen. Der stakk hjørnet av skiltet såvidt opp over en snøhaug  10 - 15 m fra veien. Flere kjentmannsjegere hadde vært her etter det siste snøfallet, så det var tråkket fine fotspor gjennom snøhaugene. 

Det er ellers godt skiføre og løypene preppes stadig, så her er det også muligheter for skitur hvis man foretrekker det - og løypa går også rett forbi posten. 


   
SvarSitér
Jokkolokko
(@jokkolokko)
Kjentmann
Innmeldt: 17 år siden
Innlegg: 108
 

Besøkt lørdag 8.1.22 på en fin liten skitur fra Vestmarksetra med yngste barnet. Etter masse påfyll av pudder dagen før, var vi ikke alene om å trekke til marka. Den digre p-plassen var nesten full allerede kl.10:30.

Fantastisk fint føre innover, en ordentlig drømmedag. Vi gikk en liten runde med posten som hovedmål, før det ble kanelsnurr og toddy på Furuholmen. 

Takk for turen og en meget barnevennlig post. 

KM 20 05 1
KM 20 05 2

   
Nina Didriksen og Kristin Bøe likte dette innlegget.
SvarSitér
Aina Grymyr
(@ainag)
Kjentmann
Innmeldt: 24 år siden
Innlegg: 9
 

Vi besøkte denne posten på skituren vår fra Vestmarksetra opp til Ringivollen og retur via mange skumle oppskrapete isete nedoverbakker. Omsider flatet det ut, og vi kom ned til denne posten som såvidt stakk opp av snøen. Men lurte litt...  hvor stor skog ble egentlig plantet rundt her, og hvor høye er det ca. 30 år gamle trærne nå?  Vi så rundt oss, men litt usikker på hva og hvor OL-skogen var (dvs. hvor stor er den egentlig). Så ikke noe om det i kjentmannsboken, så litt nyskjerrig.


   
Steinar Roland likte dette innlegget
SvarSitér
Del dette