Kjentmenns forum – møteplassen i Marka!

Notifications
Clear all

Post 20-29 Fuglemyrhøgda  

  RSS

Ingunn Sætervadet
(@skogtroll)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 85
12. september 2020 23:12  

Dette var en ny opplevelse for meg. Fra vika NØ i Langvann går det en umerket sti sydover langs vannet på Nordmarkskartet. Dette er også en skiløype. Siden det var merket som sti forsøkte jeg meg på denne traseen, det gikk helt greit i dag. Hvordan det vil være etter mye høstregn er jeg mer usikker på at det er ganske mye myr i løypa. Stien/løypa endte rett i veien der en annen skiløype krysser. Fulgte veien forbi sydenden av Trehørningen (vannet) frem til den blåmerkede stien som går sydover over Fuglemyrhøgda. 

Vær litt obs her - særlig hvis du kommer i stor fart på sykkel. Der stien tar av er det ingen skilt som forteller deg at stien til Fuglemyrhøgda tar av her. Det er to blå ringer på skiltstaken til skiløypene og du ser blåmerkene på venstre side.

Stien var fin og stigningene behagelig også for voksne damer. Ett fantastisk område som jeg ikke har vært i før. Antydningen i heftet om at dette er en av markas fineste blåstier tiltredes. Siden den går i ganske myrlendt terreng kan den nok bli sølete ved mye nedbør. Tilbake valgte jeg å følge veien langs Langvann. 

Ingunn


Morten Møst, Nina Didriksen, Synnøve Kjærstad og 1 personer likte dette.
Sitér
Synnøve Kjærstad
(@synnove-kjaerstad)
Svært aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 48
7. september 2020 19:03  

Gikk opp blåstien sydfra til denne posten i dag. Lurte på hva det var jeg ikke hadde fått med meg da jeg så skiltet, men det er det visst bare skriveleif som har vært på ferde. Det spiller ingen rolle. Dette er et nydelig område! Jeg fortsatte drøye 200 m nordover fra posten til der det er fine berg å sitte på med utsikt til nordenden av Helgern. Dette er en opplagt topp ti post for meg!

Synnøve


Morten Møst likte dette
SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 109
13. september 2020 14:02  

 

C33433B2 17EE 46B5 ADCC 83FBFA9854FB

Årets morsomste skilttekst!

Jeg er veldig glad i Fuglemyrhøgda og har vært der mange ganger. Jeg synes egentlig at noen stier kunne være umerket, slik det var her før. Det er mye mer utfordrende og stimulerende for nysgjerrigheten å finne veien selv. Det var en svak sti her før blåmerkingen kom, veldig gøy å prøve å følge den. Litt som Pershusfjell. 

Jeg håper denne posten får riktig mange besøk! Gå gjerne hele åsen over 🙂

Hilsen Nina
God tur!


Morten Møst og Liv Paltiel likte dette.
SvarSitér
Jarle Karlstad
(@jarle)
Intenst aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 16 år siden
Innlegg: 79
13. september 2020 19:34  

@ninad

Ser du har taket på "løvmetoden", Nina. Ja, for vi benytter vel kun det naturen har å by på når koden skal tildekkes 🙂 ("Barkmetoden" kan også benyttes) Ellers var jeg også på denne posten i går. Fin post i et fint turterreng. Men en skrivefeil på oppslaget lever vi vel godt med.

PS: 1 HLF

Jarle

Dette innlegget ble endret for 3 uker siden av Jarle Karlstad

SvarSitér
Nina Didriksen
(@ninad)
Imponerende aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 20 år siden
Innlegg: 109
14. september 2020 15:16  
Postet av: @jarle

@ninad

Ser du har taket på "løvmetoden", Nina. ("Barkmetoden" kan også benyttes)

 

Bark er litt tyngre, så det sliter jeg med! Jeg har også brukt en gul lapp, den sitter klar i heftet, men i disse koronatider går vi for engangs (dessuten er ikke heftet alltid med).

Skal bli spennende å se om vi møtes på en post, Jarle! Men jeg tror du har tatt en del av de jeg har igjen 🙂

Hilsen Nina
God tur!


Jarle Karlstad likte dette
SvarSitér
Egil Kallerud
(@ekalle)
Aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 9 år siden
Innlegg: 7
16. september 2020 09:30  

Den fineste 2020-posten til nå ble tatt på en flott turdag (15.9.) Attpåtil med den bonus å kunne være den første til å "klippe" posten med riktig tekst på skiltet. Traff Kåre Haug ved stistart, slo følge opp og kunne bevitne utskiftingen. Dermed er vel den saken ute av verden....

Egil


SvarSitér
Karl Georg Øhrn
(@karlgeorg)
Særdeles aktivt medlem Kjentmann
Innmeldt: 18 år siden
Innlegg: 61
22. september 2020 21:28  

Aldri vært der før, og satte stor pris på posten. Takk! Det var dagens 10. av 12 poster, og den siste posten jeg maktet å jogge til. Tok den fra veien på nordsiden, så det var bare 750 m på sti hver vei. Fin post å kombinere med for eksempel No time to die-posten.

Karl Georg


Nina Didriksen likte dette
SvarSitér
Del dette