Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Stil og eleganse ved Gjerdrumsgjermenningen

Den langstrakte Gjerdrumsgjermenningen er blant Romeriksåsenes mest markante innsjøer, sentralt lokalisert i forhold til noen av de flotteste stiene i området.

FOSSEN ved Gjerdrumsgjermenningen spiller opp et sjeldent drama. Foto: EILIF EGGEN

POSTOPPSLAGET slik det så ut i 1992-stil, og i 2006-stil (under).

Veterankjentmann Eilif Eggen forteller: Sist jeg kom her forbi var med sykkel på stien fra Smalgjermenningen og gigant-kloppen der. Slike ekskursjoner ut i terrenget kan jeg så gjerne anbefale, da Gjerdrumsgjermenningen tar seg vakkert ut fra de forskjelligste vinkler.
Dog er mitt favorittpunkt den elegante lille bro ved demningen i sør når den nærliggende foss går flomstor. På denne hederskronede gamle post står fremdeles det gamle postoppslag, om enn noe preget av tidens tann. I det hele tatt er dette strøk preget av adskillig tilrettelegging, men det hele er gjort med stil og eleganse, som snarere gir egnen et anstrøk av kultur enn overutbygging. Ved siden av broer og klopper tenker jeg da også den formidable gapahuk som Gjerdrum jeger og fiskeforening har reist ved dammen.

POSTOPPSLAGET slik det så ut andre gang, i 2006-stil.

GJERDRUMSGJERMENNINGEN. Post 31 i perioden 1992-1994. Post 42 i perioden 2006-2008.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.