Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Opptur på Oppegårdskollen

OPPEGÅRDSKOLLEN er blant høydepunktene på Nittedalssiden av Romeriksåsene. I dette område har både kjentmenn og poster kommet og gått.

ENSOMT på den forblåste Oppegårdskollen. Foto: SELVESTE STEIN BOTILSRUD

Sørvest på Romeriksåsene ligger Oppegårdskollen, 439 meter over havet. Den vokter over  Glitre Sanatorium ved foten av fjellet. Her oppe var det kjentmannspost på gule kort på 1960/70-tallet og blå kort på 80-tallet. I perioden 1992-94 var det post litt lenger sør, kalt Gruva på Oppegårdskollen.

Da vår gode venn Willy Nickersen utforsket Oppegårdskollen i år 2000 og tok bildene på denne siden, anbefalte han bestigning fra østsiden. Vi kan da gå forbi den voksne kloppen over Smalgjermenningen som forbinder Romeriksåsen øst med de mer vestlige deler.

Det er anlagt skogsbilvei fra som forenkler bestigning fra Hakadalsiden. Vi kan parkere ved kirken forsere svært bratte bakker, til vi kommer til foten av Oppegårdskollen, vest for toppen. Her stikker en sti opp forbi en hytte og litt videre. Vær grei og ta hensyn hvis det er folk på hytta. Det siste stykket må vi buske. Noen har kanskje svingt oppom her på tur til eller fra post 22-42 Harald Sohlberg og Oppegårdskollen.

UTSIKTEN mot sørvest med den ensomme hytta i forgrunnen.

Den gamle trevarden på Oppegårdskollen der kjentmannsposten hang, har forlengst gått ned for telling. Utsikten fra trigpunktet er heller ikke så mye å skryte av, konstaterte dr. Nickersen den gangen. Utsikten vestover er noe bedre når man kommer lavere.

OPPEGÅRDSKOLLEN. Post 30 i perioden 1992-94. Også post i 1970- og 80-årene.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.