Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bare å benke seg her

BENKEN VED FORFOTEN er en hilsen fra Østmarkfolkets gode hjelpere i foreningen Øx.

DEN ENE BENKEN. der ØX hvilte.Foto: EILIF EGGEN

Det er ikke mulig å vandre i Østmarka uten å støte på foreningen ØX. Med Kjell «Stakan» Staxrud i spissen holder dugnadsgjengen så å si daglig sti- og løypenettet i Østmarka i orden. Denne kjentmannsposten lengst sydøst i Østmarka er nesten å regne som et monument til ære for innsatsen som ØX gjør, år ut og år inn. Benken er nemlig reist for at karene skulle ha noe å sitte på i pausene mens de ryddet blåsti fra Durud i Enebakk og inn til OOT/DNT-hytta på Øvresaga.

DEN ANDRE BENKEN der kjentmannsposten sto.

Den egentlige benken ved Forfoten er visstnok såpass vrien å finne og stemmer heller ikke med markeringen på kartutsnittet i håndboken. Derfor tok ØX-karene som så mange ganger før saken i egne hender, og reiste en ny benk, nøyaktig der hvor pilen i Kjentmannshåndboken peker. Og visst peker den ikke på Forfoten, men på nabovannet Sølvputten som ikke en gang er navngitt på kartet.
Med en smule hell kan vandreren få øye på beverne som regjerer i disse traktene. Min venn Eilif Eggen forteller fra en tur hit:

KAVLEBROEN som dr. Eggen kom over.

Fra posten gikk jeg videre nordover og fant den opprinnelige «Halvveisbenken» hvor man kan sitte og nyte utsikten over Forfoten. Mellom posten og «Halvveisbenken» ligger en flott kavlebro. Men den største opplevelsen var nok likevel observasjonen av en gedigen beverdemning/dam like sørvest for posten, der blåstien gjør en bue rundt en myr. Denne myra er nå i virkeligheten et nytt tjern kreert av vår venn beveren.

BENKEN VED FORFOTEN. Post 48 i perioden 2000-2002.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.