Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Panoramautsikt fra Sæteråsen

SÆTERÅSEN byr på panorama horisonten rundt, takket være et praktisk utsiktstårn.

ØSTOVER. Drammensfjorden smyger seg inn mellom Røysjømarka i vest og Hurum i øst. Fotos: STEIN BOTILSRUD

HJELPSOMT. Det utmerkede utsiktstårnet på Sæteråsen.

æteråsen er høyeste punkt i  Røysjømarka med sine 396 meter over havet. Fra utsiktstårnet som ble reist av B.O.S. i 1994 har vi imponerende rundskue. I klarvær ser vi både Færder fyr og Gaustatoppen med det blotte øye. Likedan er utsikten inn mot Oslo rent ut magnifik. Vi ser hele hovedstaden fra Tryvannstårnet i vest til Holmlia i øst. Rett mot nord skyter også Gyrihaugen opp i det fjerne.
Enkleste adkomst til Sæteråsen er den blåmerkede rundtløypa fra Skalland, rett vest for Svelvik. Herfra er det drøye fire kilometer til toppen, etter hvert gjennom et billedskjønt kupert terreng med små kløfter og skar på kryss og tvers. Fortsetter man nordover fra Sæteråsen passeres Røde Kors-hytta før den ti kilometer lange løypa krysser Bollstein og går i mål igjen ved Skalland.

VESTOVER. Blåner på blåner så langt Vestfoldskogene rekker. 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.