Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Der Gåslungen møter Øyungen

DAMMEN FORAN GÅSLUNGEN er lett å få øye på, men få har nok sett dette stedet på nært hold.

PÅ POST. Ved kjentmannsposten en mørk vinterdag.

Klart synlig fra en tungt trafikkert skiløype ligger demningen foran Gåslungen. Den har en komplisert historie fra tømmerfløtingens tid. Det var tema da det kom kjentmannspost her i perioden 2002-2004. Posten sto på kanten av berget over dammen, 100 meter fra skiløypa mellom Øyungen og Gåslungen.

SKILØYPA går rett forbi og videre mot Skar eller Gåslungen gård.

Den var nok best å beundre fra fugleperspektiv. På ski bort dit ville vi i hvert fall ikke, for isen rundt oset her er nok aldri sikker. I senere år er det kommet bro over det vesle sundet.

Frem til det kom kjentmannspost var nok denne lille perlen først og fremst slikt som kanopadlere stiftet bekjentskap med. Den er det siste skikkelige hinderet på den lange turen gjennom Nordmarka til Skar. Dammen kan faktisk være kronglete å komme forbi, avhengig av vannføring og bagasje. Ikke minst har mange kanofarende oppdaget at en lumsk nagle stikker opp fra den snart hundre år gamle byggverket.

Den mørke desemberdag romjulsdag jeg først kom her forbi, vitnet et velgått skispor om denne postens popularitet på korte dager. Den er i seg selv verd en kort tur fra Skar i Maridalen, men ligger også hendig til på den klassiske vei dypere inn i Nordmarka. Vi er her i Bernhard Herres domene, ikke langt fra den eldgamle plassen Liggeren, og har fri sikt til den majestetiske Øyungskollen.

På Gåslungen gård var det fastboende inntil frem til århundreskiftet omtrent. Frem til en gang på 80-tallet var det servering fra en egen kiosk på tunet.

DAMMEN FORAN GÅSLUNGEN. Post 32 i perioden 2002 til 2004.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.