Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En brennås som skiller seg ut

BRENNÅSEN er det mange steder i marka som heter. Denne ligger på Krokskogen og er verd å utforske.

TOPPEN av Brennåsen gir et mektig inntrykk..Foto: STEIN BOTILSRUD

et fins mange brennåser i Oslomarka. En av de flotteste ligger midt på Krokskogen og kan bestiges både fra Monsebråtan i nord, Trehørningen i øst og Byvann i sør. Noen markert topp finnes ikke på Brennåsen, men ytterst på kanten mot vest åpenbarer det seg en storslått utsikt mot store deler av Krokskogen, og med Finnemarka i det fjerne. Utsikten mot nord
domineres av Gyrihaugen, men man skimter også den sagnomsuste Øskjevallsetra tvers over det brede dalføret hvor Lomma renner. Velger man å utforske Brennåsplatået ytterligere, frister utvilsomt det idylliske Stemnålstjern noen få skritt øst for selve høydedraget.

Gygra i sikte. Utsikten mot nord domineres av Gyrihaugen.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.