Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Øskjevallens forfall og elendighet

ØSKJEVALLSBRENNA er en hyggelig liten topp, en passelig distanse sør for Kleivstua. Men som så mye annet på disse trakter råder forfallet også her.

FALT.Ved det sammenraste tårn, høsten 2011.

n vakker høstdag legger vi i vei fra Kleivstua den slagne skogsvei sørover, mot Bruløkkene og Midtskogen som vår venn Bernhard Herre kjente godt. Men denne dagen skal vi ganske snart dreie østover og oppover, for vi skal til Øskjevallbrenna. En lite kjent topp, kanskje, men et viktig trigonometisk punkt som tidligere var markert med et digert tretårn. Det raste dessverre sammen i 2009.

På vei opp kommer vi forbi Attogframseter og det smellvakre Attogframtjern. Etterpå legger vi veien bortom Øskjevallseter, som i dag domineres mer av hytter enn av seterliv. Den er en av disse setre hvor de gamle bygninger mest står av gammel vane, halvråtne og nedverdiget, uten at noen ansvarlige manner seg opp til å rive. Dessverre råder denne tilstand på mange av Krokskogens setre.

ØSKJEVALLSBRENNA
Post 12 i perioden 2010-2012
Kart: Oslo Nordmark. Start: Kleivstua

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.