Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Førstesidestoff

HÅKENSTADSAGA, eller snarere restene av den, pryder forsiden av Kjentmannsheftet 2012-2014. Med meget god grunn.

er i en lite besøkt avkrok av Romeriksåsene surret vannsagen tidlig i forrige århundre. Om dette glemte sagbrukets vekst og fall forteller kjentmannsheftet i detalj. I dag ser vi ennå store fundamenter langs elven som renner fra Flåtatjern.
Den høstdag jeg sist kom her forbi var det med start øst for Lunnertunnellen, med utsikt til Snellingshøgda hvor jeg ofte har søkt kjentmannsposter. Som mange andre på vei til Håkenstadsagen lot jeg være å følge håndbokens råd, og fulgte heller en krokete skogsvei vestover til den slutter like før et lite tjern. Her finnes kun en beskjeden sti som stundom unnslapp min fot.
Den nærmeste kilometer ble besværlig, da vandreren kun kan velge mellom myrlendt terreng eller tett skog. Jeg kom nå inn i Måratjern naturreservat. Her påtraff jeg også den raske bekk fra Flåtatjern og kunne følge den opp til fundamentene av sagen. Innunder dystre graner fant jeg så kjentmannsposten. Tilbake fulgte jeg den utmerkede sti som er omtalt i håndboken og som etterhvert tok meg frem til skogsveien og tilbake til start.

HÅKENSTADSAGA
Post 35 i perioden 2012-2014
Diskusjon i Kjentmenns forum
Kart: Oslo Nordmark. Start: Ø Lunnertunnellen på RV 35 (P)
Postens posisjon: N 60 16.464 E 010 43.309
Geocache: Kjentmannsmerket cover story

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.