To sider av Heikampen

HEIKAMPEN er Klassikeren med stor K i den sørlige delen av Nordmarka.

Wow. Det er bratt opp og ned til Heikampen, men utsikten er verd slitet.
Her ser vi nordover mot syv ganger sytti blåner.
Fotos: VESLE-BERNHARD

eikampen er blant de opprinneligste av kjentmannsposter. Helt fra 60-tallet har postjegere slitt seg opp de formidable stigningene, som synes like morderiske uansett hvilken vei man kommer. Løypene over åsen er så bratte og smale at det nesten er slik det var på ski i gamle dager. Sommerstid finnes flere sti-alternativer til dette sted, som alle burde oppsøke iblant.

Uansett hvilken vei du kommer er det to obligatoriske utsikter å få med seg. Kjentmannsposten står ved utsikten som er markert med 528 meter over havet på kartet. Herfra ser vi Sørkedalen, Bærumsmarka, byen og fjorden – og rett over til Morlikåsen i vest. Dette punktet ligger vest for en myr.
Fra nordsiden er det også bra utsikt. Kommer du de bratte kneikene opp fra Stormyra nord for Heikampen ligger et utkikkspunkt rett ved rødløypa. Men litt lenger opp og vel 100 meter mot øst er en fin lysning som du ser øverst på denne siden. Her ligger Nordmarka for våre føtter.

Ufordring. Ved Stormyra nord for Heikampen, og Kjentmannsposten på utsikten mot sør.

HEIKAMPEN
Kjentmannspost i perioden
Tidligere post en rekke ganger
Kart: Oslo Nordmark. Start: Sørkedalen skole