Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Trivelig topptur til Tyrigravåsen

 TYRIGRAVÅSEN er en lys og tilgjengelig ås med mye mose og furu: Sørmarka på sitt beste. 

FURUSKOG dominerer Tyrigravåsens øverste partier og skaper et åpent, vennlig sørmarkslandskap. Foto: VESLE-BERNHARD

uruskogen lever godt mange steder i Sørmarka, og Tyrigravåsens øverste partier er intet unntak. Her oppe er terrenget lyst og trivelig og fører tankene hen til for eksempel Høgesset, kjentmannspost i perioden 1996 til 1998. Toppen av Tyrigravåsen er bare en lett tur opp fra parkeringsplassen ved Granerud skytebane. Fra bommen går en sti som faktisk er merket med rød T slik Den norske Turistforening gjør det på fjellet. Men merkingen har visstnok ingenting med DNT å gjøre, så vi står nok heller overfor et høyst privat initiativ.
Utsikt er det lite av på Tyrigravåsen, men man kan saktens fryde seg over terrenget og ikke minst den uvanlig forseggjorte varden her oppe.
Dette er post nummer 50, og hvis man bor andre steder enn i Ski-området og synes den er lite å reise så langt etter, er mulighetene gode for lengre rundturer. Man kan for eksempel gjøre som Vesle-Bernhard, som tok denne posten samme dag som post 50 i perioden 2000 til 2002, Orremosen. To år senere gjorde han en lignende variant – besøkte Tyrigravåsen igjen i forbindelse med post 50 i perioden 2004-2006: Breidmåsan.

Les om Tyrigravåsen i Kjentmenns Forum!Official geocaching site

Toppen
av Tyrigravåsen og den uvanlig forsegghorte varde.
 

TYRIGRAVÅSEN
Kjentmannspost 2002-2004
Kart: Oslo Østmark. Start: Granerud

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.