Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ville forehavender på Revshammeren

FIN GAMME. På Revshammeren en sommeraften. Foto: VESLE-BERNHARD

REVSHAMMEREN midt i Nordmarka smaker det virkelig villmark av. Hit leder ingen merket sti, og til Revshammeren kommer da heller ikke mange.

ange kjenner Kjerkeberget nord for Sandungen, Oslos høyeste punkt og et staselig landemerke med den lille brannhytte på toppen. Riktige kjentmenn kjenner også naboen. Revshammeren er ni meter lavere enn Kjerkeberget og befinner seg noen ganske få kilometer nordøst for sin mer berømte nabo.
Selve «hammeren» er en karakteristisk liten kolle med blide utsyn i alle retninger unntatt vest. Den gamle kjentmannsposten finnes enklest ved ta av fra skiløypa mellom Katnosa/Storløken og Sandungen, og følge hogstfeltene oppover lia når man ser Revshammeren tre frem i det praktfulle terreng. På veien tilbake etter endt oppdrag belønnes vandreren også med fantastiske utsyn over Katnosa. Tur-tips i Kjentmenns Forum

SOLNEDGANG. I den flammende aftenstund, utsikten mot syd og Hakkloa.

Sist jeg tok til disse fjerne strøk var det på en aftentur fra Katnosdammen. Himmelen var så gjennomblank, og den synkende sol badet høysommer-landskapet i et dyprødt skjær. De stedlige elger for til og fra, men naturen var aldeles mennesketom.

Skal man virkelig slå håret ut i disse fjerne strøk, kan man også inkludere den tredje topp i kjeden: Branntjernhøgda. Guribrenna er også i nabolaget, med sin Heksekostgran.

REVSHAMMEREN. Post 26 i perioden 1994-1996

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.