Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bleu og hans stein

BLEU-STEINEN i Manaskardet forteller sannsynligvis om gamle dagers veibygging opp mot Krokskogen, og en herre ved navn Bleu.

Ogotiskpprinnelsen til inskripsjonen «Anno 1775 BLEU» på denne steinen i det ville Manaskaret tør få med sikkerhet si noe om. Kjentmannsboken finner det sannsynlig at 1775 markerer det å man ferdigstillet veien som går her forbi, mens H.O. Christophersen tror Bleu var mannen som ledet arbeidet.Her er flere rester av kullveiene som på den tiden ble anlagt for å fremføre trekull fra en mengde kilder, til Bærums verk.
Sikkert er det i allefall at veien hertil
Bleu

HILSEN. Steinen med dens gåtefulle inskripsjon.

blir undervurdert av mange og at turen, som så mange kjentmannsturer, blir lengre enn man tror.

Dersom De planlegger tur til både BLEU- stenen og Pipesteinen på samme dag, vil jeg innstendig råde Dem til å beregne god tid. Selv brukte jeg ca. tre timer på turen fra Kleivstua til BLEU-stenen og tilbake. Og det var ikke mye pauser underveis. Det er stykkevis meget ulendt terreng med til dels dype daler og bratte åser på tvers av naturlig gangretning.
EILIF EGGEN i brev til Vesle-Bernhard

Fra Bleu-steinen er det nærliggende å besøke utsiktspunktet på Gjertrussen.

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.