Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Fast fisk på Åbboråsen

ABBORÅSEN er perfekt for en tur fra Kleivstua, som kan forlenges til en rundtur. Her oppe hersker elgen i fred og ro og har flott utsikt mot vest.

Abboråsen

FISKETUR. Utsikt mot Finnemarka fra den uforstyrrede Abboråsen på Krokskogen. Foto: VESLE-BERNHARD

Abboråsen

FUNNET. Ved Abboråsens kjentannspost.

Agotiskbboråsen er oppkalt etter Abbortjern, et unnselig tjern hvor vi får håpe at fisket er godt. Kjentmannsposten ligger langt fra tjernet, en virkelig tur i høyden er dette, og vi kan si oss enig med Kjentmannsboken 2010-12 som anbefaler en tur hit ved påsketid. Samme kilder hevder at det er fint her hele året, og vi tror så gjerne på det også.

Siste jeg kom her forbi med fr. Vesle-Bernhard var imidlertid en søndag midt i mars, da vinteren ennå ikke hadde veket for varmende påskesol. Løypene fra Kleivstua lå nypreparert og innbydende, også den som leder bratt vestover og sørover opp på vår ås, som også kalles Åbboråsen.  Den post som kjentmannskomiteen i sin visdom har plassert på denne obscure høyde, 547 meter over havet, lot seg lett finne, og på veien opp så vi oss ut et godt sted for en rast. Vi kunne således innta fr. Vesle-Bernhards amerikansk-inspirerte open sandwiches med utsikt ikke bare til Krokskogens sydlige partier, og til selveste Finnemarka, men også til skisporet der en og annen turgåer passerte.

Siden fortsatte vi sydover forbi Finneflakseter og ned de gruelig steile styrtninger mot øst, som leder de overlevende til Sørseter.

HikingABBORÅSEN – ÅBBORÅSEN 547
Post 13 i perioden 2010-12
Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.