Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Fem putter og en stein

FEMPUTTSTEINEN er en lite kjent attraksjon rett ved en av løypene i Ringkollen-området: En vaskeekte pinakel.

Femputtsteinen

STEINEN delvis skjult av sne og tre. Foto: VESLE-BERNHARD

Mgotiskindre enn ti meter fra treningsrunden rundt Ringkollen står denne eiendommelige steinsøyle halvveis skjult av skogen, fremskutt fra fjellveggen bak. Mange av kordongdressene som suser avgårde i «Toppen rundt»-løypa oppdager den sikkert aldri. Men kjentmenneskene vet!

Femputtsteinen var kjentmannspost i perioden 1996 og 1998, og av kjentmannsboken fra denne gullalder lærer vi at slike formasjoner kalles pinakler. Denne her er syv-åtte meter høy. Den grønne tavlen står der fortsatt, selv om selve postoppslaget er fjernet.

Steinen står nær den sørligste av Femputtane og kan være litt vond å komme frem til hvis det er vått og mye vann. Turen hit kan anbefales i forbindelse med en ekspedisjon til toppen av Ringkollen, eller som en liten tur i seg selv gjennom noe av de snilleste og mest barnevennlige terreng som finnes i Krokskogen.
En virkelig diger steinsøyle kan du besøke ved Pipesteinen i Krokskogveggen.

Mange stedsnavn i Oslomarka er knyttet til tall. Femputtene er enkelt nok, det er en gruppe på fem små tjern. Sjuguttmyra er en myr i Krokskogen der syv unge gutter skal ha drept hverandre i en durabelig slagsmål med spissede furugreiner. Noen som vet hvorfor Niskinnvann heter som det gjør? Ikke jeg! Men Tolver’n er grei nok – det er den 12 og siste stasjonen på Kjerraten i Åsa

HikingFEMPUTTSTEINEN
Post 19 i perioden 1996-98

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.