Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Ingen store ord for Løkenseter

LØKENSETER er det lite igjen av, men den historiske stien hit kan man såvisst gå fremdeles med stor fordel.

OFFLINE. Det er 150 år siden det
var drift her.
 Foto: STEIN BOTILSRUD

et er ikke mye som er igjen av gamle Løkenseter midt i Østmarka. I oppslagsverket «Østmarka fra A til Å» kan vi lese at seteren var i drift til midt på 1800-tallet, noe som også fremgår av skilt satt opp av Lørenskog historielag. Om ikke selve plassen er egnet til å lokke frem store ord og festtaler, så er stien som fører over setervollen desto mer berikende. Blåstien mellom Søndre Skytten og Vangen går over her, og er en del av den legendariske Flyktningeruta fra Oslo-området og helt frem til svenskegrensen.

 

HikingLØKENSETER
Post 46 i perioden 2000-2002

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.