Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Sagen ved Søndre Skytten

SØNDRE SKYTTEN er en gammel finneplass i Østmarka. Her finner vi fortsatt rester av en gammel dampsag.

Søndre Skytten

KULTURMINNE. Den gamle dampsagen ved Søndre Skytten.

Hgotiskelt syd i det vakre vannet Skytten ligger levningene av en finneplass og husmannsplass som har sett mye av økonomiske transaksjoner og teknologiske nyvinninger. Denne betydningsløse, ensomme hytte lå i århundrer under storgården Losby, men ble etter seriøse forhandlinger solgt til Lørenskog bruk.

Søndre Skytten

SAGENS fustasjopphengforkobling sees ennå.

Brukseieren satte her opp en dampsag som ennå sees tydelig i terrenget sammen med sagens drivhjul og andre rustrøde komponenter. Jeg kan derfor trygt anbefale, at en ekskursjon til Søndre Skytten henlegges til en årstid uten sne.

HikingSØNDRE SKYTTEN
Post 45 i perioden 1996 til 1998

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.