Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

En kjentmannspost om post

EN TRILLING. Ved det vakre tjern, august 2013. Foto: VESLE-BERNHARD

EN TRILLING. Ved det vakre tjern, august 2013. Foto: VESLE-BERNHARD

MIDTRE TRILLINGTJERN bærer villmarkens sus i sitt navn. Hit kommer ikke mange andre enn de kvinner og menn som nøye kjenner disse marker, fordi de tar kjentmannsmerket. Denne fjerne plett i Krokskogens dyp har nok ikke mange hørt om i det hele tatt, til tross for at det en gang har figurert på et frimerke.

Frimerket fra stedet, utført etter fotografi.

TEMA. Frimerket fra Midtre Trillingtjern, utført etter fotografi.

Dgotiskette frimerket fra 1984 som stammer fra en fotokonkurranse noen år tidligere er bakgrunnen for å legge en kjentmannspost i slikt et uforstyrret terreng. Bildet ble tatt av den kjente marka-fotografen Dag Kjelsaas som tilfeldigvis møtte  folk da han selv var på fisketur. Herom forteller kjentmannsheftet en spennende historie med forbløffende detaljer.

Men selv uten interesse for filateli kan den iherdige vandrer  med fordel ta seg hit inn med sykkel og til fots, og endel gjør det visstnok på ski. Selv spaserte jeg sammen med fr. Vesle-Bernhard den lange vei fra Damtjern, og fortsatte siden til Oppkuven som ligger lagelig til for et nachspiel, bare man har tid og krefter nok. Til sammen kom denne sensommer-ekspedisjon på 25 kilometer.

Vi fulgte den gode vei og sti fra Gagnumseter til Oppkuvvannene, hvor vi så ofte har kommet på ski på vei til Sørkedalen. Noen meter etter snuplassen på denne vei skrådde vi opp lien der de obscure små vannlegemer finnes, og undret oss underveis på hvordan folk en gang fant dem uten kart eller GPS. Ifølge kjentmannsheftet 2012-2014 figurerer de på kart fra 1906 under navn som Blek Vdne.

Men etter en ferd langs gyldne myrer  omgitt av den hemmelighetsfull gammelskog som preger denne egn, kom vi frem til den største av trillingene. Her inntok vi vår niste og nikket til den raske fisk som stundom brøt det dunkle vannspeil, og som i sin tid lokket den tålmodige fisker som pryder nevnte frimerke.

HikingMIDTRE TRILLINGTJERN
Kjentmannspost 2010-12

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.