Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Skiforeningen skifter ut fire poster uten forklaring

OPPDATERT: Skiforeningen legger ned fire kjentmannsposter med umiddelbar virkning. Dette går frem av en usignert epost sendt ut 30. april fra Skiforeningen, arrangøren av Kjentmannsmerket. Eposten ga ingen begrunnelse for den plutselige endringen i opplegget med én dags varsel, på terskelen til sommersesongen i Oslomarka.

KRYSSET UT 1. Hvordan Skiforeningen selv illustrerer utskiftningen av fire kjentmannsposter. (Skjermdump fra Skiforeningens PDF)

Talspersoner for Skiforeningen besvarte ikke henvendelser i etterkant av den mystiske eposten, som heller ikke ble fulgt opp med informasjon på Skiforeningens nettsider.
Postene som utgår er post 9 Portstolpene ved Kråka, post 18 Bleiksjøflaka, post 23 Nedre Skortjern og post 28 «No time to die».

KRYSSET UT 2. Disse kjentmannspostene er ikke lenger «gyldige», ifølge Skiforeningen, som arrangerer Kjentmannsmerket. (Skjermdump fra Skiforeningens PDF)

Sammen med epost-informasjonen sender Skiforeningen ut en PDF-fil med fire erstatningsposter, som man «naturligvis» har sørget for. De nye postene er Damåsen i Østmarka, Bertelsmyråsen i Kjekstadmarka, Høgvolltoppen nord på Krokskogen og Trantjern gård nord i Nordmarka, som nylig er blitt overtatt av Skiforeningen og DNT, og blant annet er serveringssted.

Eposten fra Skiforeningen gir inntrykk av at postene blir fysisk tatt ned umiddelbart. Det er dermed fare for at postjegere som ikke har fått med seg den seneste utviklingen blir gående og lete etter poster som ikke lenger finnes.

Dette skjer åtte måneder etter at håndboken for perioden 2020-2023 ble utgitt. Boken er allerede solgt i flere tusen eksemplarer gjennom ulike kanaler. Skiforeningen vet hvem mange av kjøperne er, for eksempel dem som har brukt Skiforeningens nettbutikk. Ved lanseringen av boka i Lommedalen sist høst måtte deltakerne oppgi kontaktinformasjon av smittevernhensyn. Men mange andre kjenner man ikke identiteten til, og kommunikasjon med epostlister kan bli hemmet av filtere hos mottakeren – en risiko Skiforeningen selv nevner i sin kommunikasjon.

LES OGSÅ: Tabbe førte til at kjentmannsposter måtte trekkes

Utskiftningen er uten sidestykke i Kjentmannsmerkets nyere historie. Et eksempel som bare såvidt er sammenlignbart er balladen om Langvassbrenna i håndboka 2006-2008, der posten ble droppet etter at boken var trykket, men før den kom i salg. Den gangen hadde man oppdaget for sent at posten var i strid med vernebestemmelsene for området, men det er en annen historie.

Det er visstnok rutine at planer om fremtidige kjentmannsposter blir klarert med grunneiere og aktuelle myndighetsinstanser. Minst én slik postplan ble droppet i forbindelse med håndboka 2020-23 etter at grunneier vendte tommelen ned. Det har også vært diskusjon om et par andre av postene i inneværende bok etter at den kom ut, som post 19 Svesvika og post 43 Skarudhytta. Men ingen av disse er blant postene som nå droppes. Derimot står alle fire i skog eid av Løvenskiold, slik utallige tidligere poster har gjort gjennom 60 år. Det er vanskelig å se hvorfor den største og mest profesjonelle grunneieren i Marka skulle reise innvendinger etter publisering av håndboka når det tilsynelatende ikke var problemer i forkant.

På side 2 i kjentmannshåndboken står det klart og tydelig: «Postene står ute hele året fra 6. september 2020 til 31. august 2023». Nå blir vi fortalt at «fire av postene i eksisterende håndbok er kun gyldige frem til 1. mai 2021, og vil da bli tatt ned». Her må noe ha gått helt galt, og det blir ikke bedre av å holde hemmelig hva som har skjedd.

Saken blir oppdatert.

Her er eposten Skiforeningen har sendt ut:

«Fra: Skiforeningen medlem <medlem@skiforeningen.no>
Dato: 30. april 2021 kl. 14:00:23 CEST
Emne: Kjære kjentmannsjeger!
Vi håper du har glede av kjentmannshåndboken 2020-2023!

Fire av postene i eksisterende håndbok er kun gyldige frem til 1. mai 2021, og vil da bli tatt ned.

Dette gjelder post nummer: 9, 18, 23 og 28. Vi har naturligvis sørget for å erstatte disse, og vedlagt i denne eposten er en PDF med fire erstatningsposter. Den kan du åpne på mobilen din eller printe ut og ta med på tur.

Om du skulle ønske heftet med erstatningspostene i papirformat, kan du hente det (gratis) over disk på et av utsalgsstedene. Husk å ta med deg den originale håndboken hvis du skal hente heftet med erstatningspostene.

Utsalgsstedene, NB! Sjekk åpningstider før du drar:

Skiforeningens Hus i Holmenkollen (man-fre 9-15)

Kikutstua (take-away 11-16 helg og helligdager)

Skullerudstua (foreløpig stengt pga Covid-restriksjoner)

Vangen (man-fre 10-15, helg 10-16)

DNT Storgaten i Oslo (hent i butikk man-fre 10-17)

Ønsker deg fortsatt mange fine Kjentmannsturer!

 PS: en slik informasjonsutsendelse på e-post til mange kan dessverre havne i søppelposten hos flere. Snakk gjerne med venner og kjente som dere vet går til Kjentmannsmerket og hør om de har fått informasjonen!

Med vennlig hilsen

Skiforeningen»

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.