Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Tabbe førte til at kjentmannsposter måtte trekkes

En glipp i Skiforeningens rutiner førte til at fire kjentmannsposter ble plassert i Oslomarka uten at tillatelse var innhentet hos grunneieren, som er Løvenskiold-Vækerø. Dette skal være bakgrunnen for at de fire postene ble nedlagt 1. mai og erstattet med fire nye poster utenfor Løvenskiold-eiendommen.

FUNNET. En av de nye postene, nr. 23 ved Trantjern gård, der Skiforeningen nylig fikk mulighet til å drive servering. Foto: JARLE KARLSTAD

Skiforeningen, som er Kjentmannsmerkets arrangør, oppdaterte sin aktueltside 4. mai med en melding der det blant annet innrømmes at “noen rutiner glapp dessverre i Skiforeningen under permitteringer fra mars til august 2020”.

NYTT MÅL. Ved Trantjern nord i Nordmarka sent i april. Noen dager senere kom nyheten om at en av Skiforeningens erstatningsposter står oppe ved gården i bakgrunnen. Foto: VESLE-BERNHARD

Spurte ikke Løvenskiold

Løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen bekrefter at rutinene som “glapp” er knyttet til innhenting av grunneiertillatelse før postene ble etablert.
Bakgrunnen er koronasituasjonen, som har rammet Skiforeningen hardt og ført til nedbemanning og permitteringer.

“Men vi ønsker ikke å skylde på koronasituasjonen. Dette er noe vi skal ha orden på,” sier Blichfeldt Sheriff.
Hun ønsker ikke å bli intervjuet om detaljene i saken, og viser til informasjonen Skiforeningen selv har publisert.
Ifølge andre kilder med kjennskap til situasjonen skal Løvenskiold først ha fått vite om de nye postenes beliggenhet i tiden omkring eller kort etter utgivelsen av Kjentmannshåndboken i september ifjor, og skal ha reagert negativt på nyheten. Møtevirksomhet i etterkant førte til beslutningen om å trekke post 9 Portstolpene ved Kråka, post 18 Bleiksjøflaka, post 23 Nedre Skortjern og post 28 «No time to die».

Skiforeningens melding kaster dessverre intet lys over hvorfor akkurat disse fire blir trukket og ikke andre aktuelle kjentmannsposter som også står på Løvenskiolds eiendom (ekstern lenke).

Tidligere artikkel: Skiforeningen skifter ut fire poster uten forklaring

Det går frem at utskiftningen av poster har vært forberedt i lang tid. Folk som kjøpte håndboken etter at “glippen» var oppdaget fikk fra ifjor høst et innstikk med informasjon om at det ville bli endringer fra 1. mai. Senere ble det etablert erstatningsposter og nytt sidemateriell. Men det ser ikke ut til at Skiforeningen gjorde noe aktivt for å forberede tidlig-kjøpere av boken at det var endringer uten sidestykke på gang. Da Skiforeningen sendte ut epost om utskiftningene til registrerte kunder 30. april, kom det derfor som en overraskelse på mange. Kjentmannsmerket.org (denne nettsiden) hadde ikke hørt noe om endringene før ryktene begynte å gå dagen i forveien.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, med spørsmål om hva dette skulle bety, om det var en slags aprilsnarr, og ikke minst karakteristikker av fremgangsmåten. Men kommentarer i Kjentmenns forum  og den livlige Facebook-gruppen Nordmarka (mKrokskogen/Lillomarka/Romeriksåsen (ekstern lenke) handler mindre om selve utskiftningen av poster enn om folks opplevelse av mangel på en tydelig begrunnelse og klar informasjon fra arrangørenes side om hvorfor dette er nødvendig og skjer så brått.

«Full forståelse for at det kan skje en glipp,  men synes fortsatt infoen kom for sent, evt mangler forklaringen på hvorfor de går ut så seint med info», skriver Liv Paltiel, bidragsyter i Kjentmenns forum.

Samtidig kan det virke som Skiforeningen har vært heldig med å snakke like mye om «bonusposter» som erstatningsposter. Flere som allerede har funnet kjentmannspostene som nå utgår, gir uttrykk for at de ser lyst på et ekstra knippe poster å bryne seg på i perioden 2020-23. Forumdeltaker Hans Løwe Larsen har til og med foreslått et spesielt merke for dem som tar alle 54 poster i denne perioden – «med ekeløv eller laurbærkrans.»

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.