Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Helt sykt

HEKSEKOSTGRANA kalles dette treet i åsene nord for Sandungen. Navnet kommer av den deformerte trekronen, som igjen kommer av sopp.

Heksekostgrana1

RAGER. En grantopp som skiller seg litt ut fra omgivelsene, får man si. Foto: VESLE-BERNHARD

Heksekostgrana2

KOST-BAR. Et sjeldent syn i skovene er den såkalte Heksekostgranen.

Heksekostgrana3

SLIPP-PLASS. Her kom det litt av hvert fra oven under krigen.

Hgotiskøyt oppe i åsen nord for Sandungskalven strutter dette arme grantreets topp som kan minne om heksens kost. Dens underlige vekstløp skal skyldes sopp. Dette ifølge kjentmannsheftet 1998- 2000.

WOW. Utsikten sørøstover mot Sandungskalven.

WOW. Utsikten sørøstover mot Sandungskalven.

Vi er her oppe i de høye åstrakter sentralt i Nordmarka, og uansett hvilket utgangspunkt man kommer fra er turen drøy. I de siste langer bakker opp på åsen som kalles Guribrenna kan man imidlertid styrke seg på en stadig voldsommere utsikt over Sandungen og de omkringliggende trakter. Har man først kommet helt hit opp til Oslos tak, er det også en fordel å ha romslig med tid. Myrene nær posten var slippsted under krigen, og her ligger containere som en gang inneholdt våpen for utstyr til gutta på skauen. Det skal være ypperlig fiske i de stedlige tjern.
Vil man virkelig gå i noe av det det villeste og mest mennesketomme terreng Nordmarka har å by på, er dette en fin anledning til å besøke Oslos høyeste punkt, Kjerkeberget, og dets to naboer Revshammeren og Branntjernshøgda.

HikingHEKSEKOSTGRANA
Kjentmannspost 1998-2000

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.