Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Møfjell

MØØ. Sommerutsikt fra Kusteinkollen mot nordøst og strøket henimot Heggelia.

SOMMERUTSIKT fra Kusteinkollen mot nordre Heggelivann og Heggelia. Foto: VESLE-BERNHARD

KUSTEIN er jo bare en stein. Vi foretrekker å ta med hele pakka og snakker helst om Kusteinkollen, som det sto på de riktig gamle kjentmannskortene.

STEINEN, som ifølge enkelte ligner en ku. Andre sier betegnelsen bedre treffer tindebestigeren på bildet.

STEINEN, som ifølge enkelte ligner en ku. Andre sier betegnelsen bedre treffer tindebestigeren på bildet. Foto: Fr. VESLE-BERNHARD

Ngotiskoen poster utmerker seg ved sine lokale kvaliteter, andre husker vi best for turen dertil. Post 15 i perioden 2010-12 har begge disse hedersmerker: Både turen og dens mål er fantastisk. Det kan hvert fall jeg si, som kom herhen på langtur fra Løvlia til Sørkedalen med fr. Vesle-Bernhard som selskap. Turen veksler mellom granskog og furuskog, myrer og svaberg, flatt og kupert. Oppstigningen fra nordvest der blåstien går, er meget komfortabel, hvilket er mer enn man kan si om visse andre veier opp. Vesle-Bernhard har et minne om en nokså direkte vinterlig oppstigning fra østsiden, altså fra Heggelivannet. Han husker ikke helt hvorfor denne strategien ble valgt, men det kan jo også ha vært en hallusinasjon, eller kanskje et resutat av deseperat postjakt mot slutten av kjentmannskortets holdbarhetsdato.

GØY med gammeldags stempel på kjentmannsposten.

GØY med gammeldags stempel på kjentmannsposten.

FORNMINNE. Da gult kort var det som gjaldt.

Samma det, Kusteinkollen bør alle besøke noen ganger i livet. Og jo mer tid, desto bedre opphold, for her kan man sannelig sitte og se landskapenes karakter skifte med det rastløse, nordiske lys.

HikingKUSTEINKOLLEN
Post 15 i perioden 2010-12 * En beretning fra 1999 eller deromkring

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.