Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Rundt og rundt

MÅLET. Ved det lekre Rundetjernet en febrardag i 2013, med huken badet i furutrærnes skygge. Foto: VESLE-BERNHARD

MÅLET. Ved Rundetjernet en februardag i 2013, med huken furuenes skygge. Foto: VESLE-BERNHARD

GAPAHUKEN VED RUNDETJERN er en romeriksåsensk kjentmannspost av klassisk merke: En nylaget friluftslivsinstallasjon med idyllisk beliggenhet.

VED HUK. Rundetjernets hovedattraksjon, den såkalte gapahuk.

VED HUK. Rundetjernets hovedattraksjon, den såkalte gapahuk.

Lgotiskangt sør i Romeriksåsene ligger det, Rundtjernet, som også kalles Rundetjernet. Hit kan man med fordel gå en midtvintersdag når det er bra med snø på den fantastisk flotte myra som kalles Høgmåsan. Her har vi også kommet på tur fra Tærudhallen til Klintehøgda og Askvangen, som tidligere har figurert som kjentmannsposter i dette flotte området. Et stykke forbi den populære Ringdalskoia gjelder det å finne sporet vestover og oppover, og etter et par kneiker er vi der.

Enkelte, for eksempel forfatteren av kjentmannsboksa 2012-14, mener å vite at det er fisk i det elegante Rundetjern. For vår del er vi mer enn fornøyd med å bruke vannet til å gå til og gå på.

Målet for turen er en installasjon typisk for friluftsmyndighetene på disse kanter, som tidligere har velsignet oss med diverse andre hytter og klopper og what not. Rundetjernets navn er av klassisk beskrivende modell, hvor mange ganger har vi ikke besøkt rundvann og rundmyrer i Oslomarka?

HikingGAPAHUKEN VED RUNDETJERN
Post 38 i perioden 2012-2014

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.