Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bruk og kast

Mastekastet2.mm

GRUNNMUREN ser vi tydelig, den står tildels ved egen hjelp. Foto: VESLE-BERNHARD

Mastekastet1.mm

FUNNET. Ved Mastekastet i Kjaglidalen.

Pgotisklassene eller småbrukene ved Holmevannsbekken i Kjaglidalen avtas å være ryddet på 1600-tallet, leser vi i kjentmannsheftet for perioden 2006-2008. Nedre Mastekastet hvor kjentmannskomiteen i sin visdom satte ut post i 2006, skal ha vært blant de større, og av folketellingen i 1865 fremgår at folket her hadde to hester, fire kyr og åtte sauer.

I den tette skogen som hersker i dag er det vanskelig å forestille seg hvordan livet på Nedre Mastekastet var, men det var nok ingen dans på roser. Vårt utmerkede kjentmannshefte nevner lange slanke trær og tømmereksport, og navnet ned «kast» kan knyttes til tømmertransport ved hjelp av tyngdekraften. Men hvilken rolle husmannsplassene her nede i Kjaglidalen hadde i tømmerdriften er uklart.

Dog er selve grunnmuren lett å se, den står tildels ennå. Vi fant denne posten på en deilig sommerdag hvor vi også besøkte Vøyensetervollen i nabolaget.

HikingMASTEKASTET
Post 12 i perioden 2006-2008

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.