Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Deilig sted å dvele

Voiensetervollen1.mm

TIL SETERS. Vøyenseteren i vår tid, skjult av den omkringliggende tette skog. Foto: VESLE-BERNHARD

 

VØYENSETERVOLLEN var en gammel seter sør på Krokskogen. I dag er den ukjent for den som ikke finner visdom i kjentmannsmerket — eller hos Bernhard Herre.

Voiensetervollen2.mm

HER VAR DET: Kjentmannsposten fra 2006 og setervangens største bjerketre. Foto: VESLE-BERNHARD

Hgotisker er vandreren høyt oppe i liene nord for riksvei 16. Veien til seters legges følger først den stedlig gang- og sykkelvei, og så en driftsvei oppover. Setervollen er i dag innelukket av tett skog som sperrer for utsikten Bernhard Herre kunne nyte fra Vøyenseter, som også er blitt kalt Vuivollen og Wuivollen.

I fortellingen Skogene eller Skovene observerer han at det i denne delen av vestre Bærum vrimler av små skogplasser. Den som har tatt kjentmannsmerket en stund vil ha besøkt mange av dem, for eksempel Knappnæring og Kroken. Og her, forteller Herre, hvilte han en klar sommermorgen under Vøyenseterens største hengebirk.

Bernhard HerreLitt nedenfor Vøyenseteren har man en vid utsikt, der om dagen, når solen kaster sitt fulle strålelys over landskapet, er for rik og avvekslende til emne for et maleri og nesten trettende for øyet; men en kveldsstund, når månen har hevet seg opp over det fjerne Egeberg og gyder sine sølvstråler over de slumrende partier, da er det deilig å dvele her. BERNHARD HERRE: Skogene

Sist jeg kom her forbi sammen med fr. Vesle-Bernhard, var det på en tur hvori vi også inkluderte en likeså obscur plett kjent som Mastekastet. Kjentmannsheftet for 2006-08 beskriver adkomsten slik: «Dette er en av de stiene som fører inn til en gammel voll, men som du ikke finner utgangen på når du er inne på vollen».

HikingVØYENSETERVOLLEN
Post 11 i perioden 2006-2008 * Diskusjon i Kjentmenns forum

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.