Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Magre dager

KNAPPNÆRING forteller om et hardt liv på skrinn jord på gamle dagers Krokskogen.

Knappnaering1.mm

FATTIGSLIG. Knappnæring overlater ikke mye til fantasien — eller kanskje er det nettopp det navnet gjør? Foto: VESLE-BERNHARD

Kgotiskjentmannsheftet 2002-04 var preget av det gode liv – plassen Godtland og det herskapelige Sarabråten hvor heftet ble lansert med et stort skogtreff.

Knappnæring forteller derimot om en helt annen virkelighet. På den velgåtte stien frem mot plassen der den ligger høyt oppe i lia over Kjaglidalen kan vi nesten forestille oss hvordan det var å skrangle sammen en tilværelse her ute. Som navnet antyder var livsgrunnlaget ikke det beste – det siktes vel både til jordsmonnets kvaliteter og mulighetene for husdyrhold.
Navnet antyder også at det ikke drives servering her, så en matpakke er på sin plass!
Nede i dalen ligger Kroken, som var kjentmannspost i perioden 1996-98. Der vet vi at småbrukerne rett og slett ga opp og emigrerte til Amerika.
Tvers over i øst skimter vi den elegant beliggende Rognlia. Utsikten og den vakre vangen minner om andre klassiske setre i Oslomarka. Men bygningene var ved vårt besøk i dårlig forfatning, med torvtaket halveis av.

HikingKNAPPNÆRING
Post 11 i perioden 2002-04

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.