13. desember: Royale røverhistorier

Kåre og Reidun

Quizmasters. Kåre og Reidun Haug i arbeid. Foto: Kjentmenns julekalender

Kongestoff i dag. Lest med de rette brillene er Kjentmannsboken tidvis på høyde med den kulørte ukepresse. Vi har sett og hørt det meste der ute i skogene. Slottet var kjentmannspost i perioden 1990-92. Ramstadslottet har vært kjentmannspost to ganger. Gjennom årene har det ligget flere poster langs Kongeveien, blant annet Midtskoggrana og ved Benteplassen. Såvidt jeg husker, men arrester meg gjerne på dette, har Kongens utsikt ikke vært kjentmannspost. Ennå. Men ved Prinsessens utsikt har vi vært.

Tidligere i høst foregikk det en kongelig begivenhet i  Oslo sentrum.

Ved denne anledningen var også Kåre Haug tilstede med en kjentmannsquiz. I dag byr han julekalenderen på en av sine gåter: Kjentmannsboka 2014-2016 forteller om et sted Kronprins Olav i sin tid overnattet. Dit skal vi i dag.

Hint til julaften: Bokstaven R finnes to ganger i stedsnavnet på det endelige turmålet.