Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Bok-blot og kjentis-party

Lesehestene har sine bokbad, forlagene sine hagefester – men bare kjentmannsjegerne holder eksklusive bok-blot i de dype skoger. Søndag 4. september kommer styringsdokumentet som legger de lange linjer for kjentisenes markaturer i overskuelig fremtid.

HEFTIG HEFTE med post 2 på forsiden - herlig åpen setervoll på Bjørnåsen i Hurum.

HEFTIG HEFTE med post 2 på forsiden – en herlig åpen setervoll på Bjørnåsen i Hurum.

Håndboka for kjentmannsmerket er den 14. i rekken siden merket ble relansert i 1990. Den inneholder som vanlig en heftig miks av flott natur og glemte kulturminner i alle deler av Oslomarka – Nordmarka og Krokskogen, Østmarka og Vestmarka, Bærum og Hurum, med mer.

Tradisjonen tro markeres den nye boka på et godt, gammeldags skogtreff på historisk grunn. Åstedet er Midtodden, oppe i åsen over Maridalsvannet østlige bredder. Her lå i sin tid en husmannsplass hvor en brukseier Iver Olsen hadde ferier og selskaper. Iver Olsen skal ha vært blant Akers rikeste menn. Blant gjestene han mottok her var kunstmaleren Eckersberg, eventyrsamleren Asbjørnsen og visesamleren Lindeman.

Det går en linje fra Lindeman til kjentmannsfesten, hvor visesanger og forfatter Jørn Simen Øverli holder en kort konsert og således bidrar til at den nye håndboka kan lanseres for full musikk.

Det er slett ikke første gang kjentmannsheftet bringer oss til storfolks grunn. Vi minnes for eksempel lanseringen i 2002 (ja, kjentmenn husker godt), som fant sted på selveste Sarabråten i Østmarka. Kjentmannspost på Midtodden leder også tankene til Huldreheim i Østmarka, en annen tumleplass for fintfolk, som var kjentmannspost på samme tid.

Her kan du lese om tidligere premierer

Det var nok mange som fikk seg en aha-opplevelse da den posten dukket opp. Men her ligger selve indrefileten i kjentmannsmerket: Det leverer uavlatelig ny kunnskap, selv til dem som liker å tro at de er lommekjent i Oslomarka. I tillegg er opplegget krydret med repriser på klassiske poster.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.