Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Tårn-fryd over Sørmarka

HJELLSÅSTÅRNET tårner seg opp på en beskjeden rygg i Sørmarka. Turen hit er liten og utsikten stor.

OVER FURUTOPPENE. Det elegante nye tårn som rager over Hjellsås i Sørmarka. Fotos: KJENTMANNSMERKETS VENNER

OVERBLIKK mot vest og nord fra tredje nivå i tårnet.

t nytt utsiktstårn er ikke hverdagskost i Oslomarka. Men i 2016 kom  det et, takket være innsats fra krefter i Kråkstad idrettslag og midler fra Ski kommune, lokalt næringsliv og private givere. Nyskapningen er 12 meter høy, fordelt på fire nivåer. På toppen står en elegant sikteskive som peker ut severdigheter fra Norefjell til Stikkvasskollen og mye mer. Om dette forteller Kjentmannsboken i detalj.

Sist jeg kom her forbi var det i annet ærend, på oppfordring fra selveste dr. Espen, de østlige markers hviskende vind, og i selskap med dr. Utpaatur Aldrisur som nøye kjenner disse skoger. Det var så tørt denne sommerkveld at våre føtter knuste mosen til støv, og de ranke furutrær tørstet. På det tidspunkt hadde hverken kjentmannsbok eller kjentmannspost materialisert seg, men jeg tenkte med meg selv at kjentmannskomiteen nok hadde noe fore på dette sted, og at jeg slett ikke ville ha noe imot å vende tilbake.

Flere veier fører til den post som kjentmannskomiteen i sin visdom har plassert her. Granerud skytebane egner seg som utgangspunkt, et sted enkelte kjentmenn nok har benyttet før i forbindelse med postjakt i Sørmarka. Det fører også flere stier hit. Selv fulgte vi skogsveien mot Vientjern frem til fjellets fot, og fulgte en sjarmerende sti merket med elger.

HJELLSÅSTÅRNET er kjentmannspost 49 i perioden 2018-2021.

 

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.