Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Til Stikkvasskollen på Hurums tak

STIKKVANNSKOLLEN i dypet av Hurums for byfolk ukjente landskaper kunne vært borte i dag, dersom det var blitt alvor av planene om å sprenge det hele bort til fordel for ny hovedflyplass. I stedet kan vi herfra nyte en av de flotteste utsikter som finnes over Østlandet og fjorden. I forgrunnen i nordøstlig retning blinker Stikkvannet blåsort og hemmelighetsfullt.

TO TÅRN. Det gamle branntårnet og Telenors sambandstårn. Foto: VESLE-BERNHARD

å toppen ligger en større radiomast og tilhørende administrasjonsbygg. Tidligere var Stikkvannskollen et viktig brannvakttårn, hvorfra skogvokterne passet på østlandsskogenes veldige rikdommer i samarbeid med kolleger ved lignende stasjoner. Det lå for eksempel et på Svartåsen i Østmarka.

Se også: Stilig sti over Stikkvannskollen

Et annet tårn som fremdeles står kan besøkes på Furukollen på Nesodden, engang sete for kjentmannsposten som ble kalt Måren.

Med Oslofjordforbindelsen under Drøbaksundet ble det slutt på fergetrafikken fra Sætre i Hurum til Håøya og Drøbak. På den annen side er det fort gjort å komme seg fra Hurum til den andre siden og besøke Oslogrytas hemmelighetsfulle sørflanke, med Kruttmølleåsen og flere gamle kjentmannsposter.

STIKKVANNSKOLLEN
Post 1 i perioden 2008-10 og 1994-96.
(This post placed on a hilltop in Hurum offers one of the most stunning views over Østlandet and the fjord. It might all have disappeared if politicians had gone through with a proposal to place Oslo’s main airport here instead of at Gardermoen. Enjoy!)
Kart: Oslo vestmark. Postens posisjon: N59 37.847 E 010 31.471
Start: P-plass ved hovedveien, sør for Mørkvannet. Parkeringsplassens posisjon: N 59 38.227 E 010

Diskusjon i Kjentmenns forum

Speak Your Mind

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.